TOP-ȘTIRIClaudiu, elevul de la sat care a obținut cea mai mare medie...

Claudiu, elevul de la sat care a obținut cea mai mare medie la Evaluarea Națională din Județul Tulcea. „Implicarea profesorilor”, singura șansă pentru copiii din mediul rural

A luat nota 9.65 la proba de Limba și literatura română și nota 9.95 la Matematică, iar cu media generală de 9.80, Claudiu Camenețchi este elevul care s-a situat pe primul loc la examenul de Evaluare Națională din județul Tulcea (rezultatele din 3 iulie 2024).

Jurnaliștii Dobrogea Live au discutat cu Claudiu despre ceea ce-și propune el în viitor, dar și despre cum a fost posibil ca un elev din mediul rural (comuna Jurilovca) să obțină cel mai bun rezultat din județ. Claudiu este un copil cu care școala din Jurilovca se mândrește, fiind olimpic la materii precum Chimia, Fizica sau Biologia.

Citește și: FOTO Sala Sporturilor „Vasile Dîba”, inaugurată la Jurilovca. „Am împlinit un vis al copiilor noștri”

Pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională, Claudiu mărturisește că a apelat la câteva meditații suplimentare. Matematica, așa cum s-a văzut și în urma notelor, rămâne materia sa favorită.

„Profesorii buni din școală m-au ajutat. Au lucrat mult cu elevii, cu teme suplimentare… Au fost și profesori nu atât de înțelegători, dar, în general, au fost cadre didactice înțelegătoare”, spune Claudiu.

Școala Gimnazială din comuna Jurilovca FOTO: Eugen Ion

Băiatul vrea acum, după aflarea rezultatelor, să se îndrepte către Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, una dintre școlile de elită ale Dobrogei și ale României.

Citește și: Inaugurarea portului turistic din Jurilovca a adunat 30.000 de spectatori. Cum arată poarta de intrare în Delta Dunării

În Jurilovca s-a investit mai mult în educație, s-a pus școala în prim-plan. Chiar și profesorii sunt, poate, mai dornici să învețe cu copiii, decât profesorii din alte sate”, spune elevul.

Claudiu consideră că implicarea profesorilor este esențială în parcursul unui elev și în dărâmarea barierelor dintre școala de la sat și cea de la oraș. „Depinde de școală foarte mult. Dacă e o școală unde profesorii nu se implică, e greu să te remarci. La unele materii se poate să ai profesori buni, la altele nu. Și la oraș se poate întâmpla lucrul acesta. Implicarea este singura șansă pentru demolarea decalajului dintre școala de la oraș și cea de la sat”, mai spune Claudiu.

„Mă bucur că decizia de a investi în educație în comuna Jurilovca s-a dovedit a fi una bună, răsplătită, an de an, de rezultatele excelente la învățătură ale copiilor noștri”, spune Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Citește și: Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca, ediția 2024, se va desfășura în septembrie

Cu 9.65 la Română, cu 9.95 la Matematică și o medie de 9.80, Claudiu, elev al Școlii Gimnaziale Jurilovca, a obținut cea mai mare medie din județul Tulcea la Evaluarea Națională 2024. Și Adriana Ghenu, elevă a școlii Gimnaziale Sălcioara (comuna Jurilovca), a obținut nota 10.00 la Matematică, una dintre cele două note de 10.00 din tot județul Tulcea.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza