ActualitateAvertisment: „Predoiu și Ciolacu au introdus prezumția de vinovăție: șoferii se prezumă...

Avertisment: „Predoiu și Ciolacu au introdus prezumția de vinovăție: șoferii se prezumă a fi drogați și rămân fără permise de conducere!”

„Predoiu și Ciolacu au introdus prezumția de vinovăție: șoferii se prezumă a fi drogați și rămân fără permise de conducere”, spune deputatul Bogdan Bola (partidul Forța Dreptei). El se referă la OUG 84/2024, emisă fix înaintea vacanței parlamentare, prin care Guvernul Ciolacu, la propunerea ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu, a introdus mai multe modificări la legislația rutieră printre care se numără și „prezumția de vinovăție” a șoferilor.

„Concret, se prezumă că toți șoferii au consumat droguri înainte să se urce la volan și trebuie să-și dovedească nevinovăția, perioadă în care au permisul suspendat. Ce a decis Guvernul, la propunerea min. Predoiu? Dacă refuzi testul antidrog (atenție: aproape unu din două teste antidrog pozitive, făcute de poliție, este FALS pozitiv ), ți se suspendă permisul”, explică Bola.

În continuare, trebuie să faci analizele de sânge, care durează luni de zile sau chiar un an, dar până la primirea rezultatelor ai permisul suspendat, deoarece ești prezumat ca fiind consumator de droguri.

„Da, pentru politicienii PSD – PNL prezumția de nevinovăție funcționează doar în cazul șpăgarilor și corupților pe care-i au în sânul partidelor. În rest, suntem vinovați doar pentru că ne-am născut și pentru că îndrăznim să gândim și să ne cerem drepturile, adaugă deputatul Forța Dreptei.

Bogdan Bola arată că este halucinant faptul că M.A.I. ne spune că, în loc măcar să considere achiziționarea unor aparate drugtest mai performante, ar trebui să știm în ce fel ne afectează medicamentația capacitatea de a conduce. Cu toate că există pastile despre care se cunoaște că dau rezultate FALS POZITIV, ei ne spun că mai bine nu le luăm dacă ieșim cu mașina. Dar nu numai șoferii vor fi afectați de această măsură aberantă: bicicliștii care refuză testul rapid sunt amendați cu minim 990 de lei.

„Față de această situație, care este un atentat grav la democrație, voi depune astăzi un amendament la OUG 84/2024 pentru eliminarea acestei aberații. De asemenea, voi cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru aprobarea amendamentului depus. Nu în ultimul rând, voi solicita Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la această anormalitate, prin care se încalcă prezumția de nevinovăție a românilor”, concluzionează deputatul.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza