PoliticăCine este Alexandru Sorin Bădoiu, medicul cu care Dreapta Unită deschide lista...

Cine este Alexandru Sorin Bădoiu, medicul cu care Dreapta Unită deschide lista de consilieri pentru municipiul Constanța

Alexandru Sorin Bădoiu va deschide lista consilierilor locali la Consiliul Local al municipiului Constanța din partea Alianței Dreapta Unită (ADU).

Bădoiu, membru al Partidului Forța Dreptei, este președintele Patronatului Medicilor de Familie din Constanța, cu o experiență solidă atât în asistența medicală primară dar și în sănătate publică, acesta a avut șansa să lucreze pe trei continente diferite, în diverse sisteme organizaționale și multiculturale.

De asemenea, i s-a oferit oportunitatea să lucreze pentru cel mai mare Department de Sănătate Publică din lume, cel al Statului California și de a fi unul dintre membri unui proiect pilot guvernamental american de “Reinventing government”, proiect care a și câștigat o înaltă distincție guvernamentală “The Silver Hammer Award” din partea vicepreședintelui american Al Gore.

De ce politică și de ce acum?

„Pentru că simt că generația mea, a “decrețeilor” a rămas restantă prin neimplicare directă în complicata viața politică, crezând că exercitarea dreptului la vot la fiecare ciclu electoral, mereu votând răul cel mai mic, este suficient pentru a clădi, menține și consolida democrația”, explică medicul Bădoiu.

De asemenea, el explică implicarea în politică prin faptul că democrația din România tinde sa devină o formă fără fond.

„Plecăm din țară sau ne cufundăm încăpățânați fiecare într-o bulă care ne oferă cât de cât ancoră, în loc sa vedem de ce țara asta funcționează pentru 1% deștepți, în timp ce alți 99% suferă zilnic.

Legat de municipiul Constanța, medicul Alexandru Bădoiu spune căorașul nostru este părăsit de noroc de prea mulți ani din cauza unui grup de șmecheri care funcționează în regim preferential, și care l-au transformat într-un oraș din care orice tânăr cu sistem de referință normal, care dorește să se implinească educațional, profesional si material, visează să plece.

„Pentru ca 9 luni din 12, Constanța este un oraș mai degrabă trist, fără posibilități reale de a-ti petrece timp liber de calitate. Pentru ca unii au desenat destinul orașului nostru exclusiv în beton și sticlă, sufocând orice oază de vegetatie, îngropând case între blocuri chiar și în cartierele pe orizontală, pentru că nu ai unde să îți plimbi copilul în timp ce te gândești care din noxele orașului îi vor afecta curând sănătatea”, mai spune Bădoiu.

Urmărește-ne pe:

Doneaza