Chițac l-a respins pe consilierul personal pe care Cocargeanu vrea să-l aducă la cabinetul său

Primarul Constanței, Vergil Chițac a refuzat să valideze numirea de consilier personal propusă de Florin Cocargeanu pentru cabinetul său de viceprimar, post rămas vacant după plecarea lui Valentin Jalbă, potrivit unor surse din administrația locală.

Solicitarea lui Cocargeanu de emitere a dispoziției de numire în cabinetul de viceprimar a juristului Ștefan Bitoleanu a fost inițial acceptată de Chițac, care ulterior s-a răzgândit și a respins propunerea.

Informația a fost confirmată de viceprimar, care ne-a transmis că nu știe de ce i-a fost refuzată cererea.

La rândul său, Ștefan Bitoleanu ne-a spus că nu cunoaște motivele pentru declinarea primarului și consideră că aceasta trebuia motivată.

“Nu știu care au fost considerentele răzgândirii. Din câte înțeleg, Florin (Cocargeanu n.r.) încearcă sa afle motivul, însă acceptarea postului ține doar de decizia – care ar trebui motivată, zic eu – a primarului”, a precizat Bitoleanu.

Acesta a explicat că, inițial, cererea de angajare transmisă de viceprimar a fost validată de Chițac cu mențiunea “de acord”. “Ulterior, a tăiat și a trecut “nu aprob””, a adăugat candidatul pentru postul de consilier personal.

Am solicitat un punct de vedere și cabinetului primarului, prin Biroul de presă, însă până la publicarea articolului nu am primit răspuns.

Ștefan Bitoleanu, membru USR Constanța, este de profesie avocat și a fost consilier juridic în cabinetul lui Stelian Ion în perioada în care a ocupat portofoliul de ministru al Justiției.

De asemenea, Bitoleanu ocupă un loc în Consiliul de Administrație al CT Bus și este vicepreședintele asociației Verde Urban, condusă de șeful filialei județene USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

Refuzul lui Chițac este încă un gest de sfidare pe care “partenerul de guvernare locală” îl înghite docil în speranța că și în următoarea lună vor primi o firimitură cu care să poată defila pe Facebook până la următoare ședință de Consiliul Local.

Sursa foto: Dobrogea Live

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza