Cât câștigă un comisar al Gărzii de Mediu. „Instrumente de imagine și ținte pentru atacuri”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat astăzi că salariile comisarilor Gărzii de Mediu vor crește. Camera Deputaților a votat, cu majoritate de voturi, ca și for decizional, proiectul de lege inițiat de ministru, care reglementează salariile angajaților de la Garda de Mediu.

„Comisarii de mediu au un rol foarte important în protejarea mediului, dar munca lor este departe de a fi remunerată în mod adecvat de către stat. Din acest motiv, am inițiat proiectul de lege astfel încât să echivalăm salariile celor de la Garda de Mediu cu cele de la gărzile forestiere. Astfel, am eliminat inegalitățile salariale și am făcut un pas important în recunoașterea muncii Gărzii de Mediu”, spune Tanczos Barna.

Vestea a fost salutată de comisarii de mediu care spun, chiar pe pagina lor de Facebook, că „după mult timp în care promisiunile privind eliminarea inechităților salariale au rămas doar vorbe în vânt, iar comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM), plătiți chiar și cu salarii de 2.600 de lei lunar, au fost considerați doar instrumente de imagine și ținte pentru atacuri, s-a făcut dreptate.”

Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM, spune că sunt comisari care primesc sume cuprinse între 2.600 și 4.200 de lei pe lună.

Se vorbește despre mafii și se arată cu degetul către oamenii instituției noastre, în ciuda eforturilor mari pe care le fac colegii noștri comisari, asigurând un serviciu de permanență neremunerat, atât în privința operațiunilor transfrontaliere, cât și a arderilor de deșeuri sau depozitelor necontrolate de deșeuri. În aceste condiții, numărul mic de angajați în raport cu domeniul și discrepanțele salariale – sunt oameni care prestează aceeași muncă și primesc sume cuprinse între 2.600 și 4.200 de lei pe lună – au făcut din ultimii ani unii foarte dificili din punct de vedere al gestionării resursei umane”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

Urmărește-ne pe:

Doneaza