Camera Taximetriștilor Constanța, despre Uber: Când o să-și ia „na-na” o să plece din oraș

Gabriel Botezatu

Președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța, Lică Neagu este de părere că serviciul alternativ de transport Uber nu va rezista mult pe piața de profil din Constanța, întrucât orașul de la malul mării nu este climatului propice dezvoltării acestui tip de business.

„Este posibil să le meargă pe perioada sezonului estival, însă în restul anului ce vor face?! Constanța nu are studenți, nu are tineri ca în celelalte orașe mari. Ori, ei ar fi grosul clienților. Eu zic că Uber încearcă marea cu degetul”, a declarat pentru Dobrogea Live, reprezentantul taximetriștilor din Constanța.

De asemena, el a adăugat că lipsa protecției din partea colegilor, de care beneficiază în prezent un șofer de taxi, va determina conducătorii auto care se înrolează în noul serviciu de transport să renunțe la șoferia în regim Uber.

„Dacă un taximetrist din Constanța are probleme, în cateva minute vin în ajutorul lui toți taximetriștii. Șoferii Uber, când își vor lua „na-na” și vor vedea ca nu se bagă nimeni pentru ei, se vor lăsa de meserie sau se vor întoarce la taximetrie. Și atunci o să plece și Uber-ul din oraș. Transportul alternativ nu are loc în Constanța”, a explicat Lică Neagu.

„Taximetristul nostru este obișnuit cu banu’ în buzunar

El a mai spus că Uber nu are sorți de izbândă pe litoral pentru că, în prezent, în acestă regiune există un excedent de taximetre, iar constănțenii nu sunt obișnuiți cu tarifarea dinamică, practicată de serviciul în sistem peer-to-peer.

„Ei au tarif mai mic ca al nostru, dar este un tarif dinamic. Când e cerere, cresc prețurile. Constănțenii nu sunt obișnuiți cu asta și vor prețuri fixe”, a mai spus șeful Camerei Taximetriștilor din Constanța.

Citește și: Uber intră pe piața din Constanța. Aylin Cadîr, primul client care s-a plimbat cu ei

Lică a spus că biroului Uber Constanța îi va fi greu să găsească șoferi, întrucât plata acestora se va face periodic, iar veniturile nu vor fi accesibile pe loc, ca în cazul unui taximetrist.

„Taximetristul nostru este obișnuit cu banu’ în buzunar, n-o să aștepte o săptămână până îi vede. Uber spune că are avantajul unor șoferi mai corecți, dar cu timpul o să se „disciplinizeze” și șoferul nostru de taxi”, a conchis reprezentantul taximetriștilor din Constanța.

Uber România și-a lansat în acestă dimineață serviciile și în Constanța, al șaselea oraș din România din portofoliul companiei americane.

Uber este prezent în țara noastră de cinci ani, iar repezentanții companiei au subliniat că România este una dintre statele din regiune cu cea mai rapidă creștere a cererilor pentru acest tip de transport.

În România activează în prezent aproximativ 20.000 de șoferi în sistem de riedsharing.

Sursa foto: confesiunidintaxi.ro

Urmărește-ne pe:

Doneaza