Bugetele trec, gropile rămân. Drumul județean ce străbate Delta Dunării, distrus de nepăsare și interese obscure VIDEO

Drumul Județean DJ222N, de la Tulcea la Chilia Veche, măsoară aproximativ 70 de kilometri și se parcurge în 4 ore. Este o adevărată aventură să te încumeți să mergi cu mașina pe un drum plin de gropi, cu podețe capcană care stau să cadă și cu șanse foarte mari să-ți strici mașina.

DJ222N Tulcea-Chilia Veche

Toate acestea le știu cel mai bine oamenii care locuiesc în satele din Delta Dunării (Chilia Veche, Pardina, Ceatalchioi) care ar trebui să fie legate de municipiul Tulcea prin acest DJ222N.

Oamenii sunt disperați deoarece drumul devine și mai impracticabil, iar Consiliul Județean (CJ) Tulcea ridică din umeri invocând o serie de procese cu un afacerist care a beneficiat ani buni de contracte cu același Consiliu Județean.

Asociația „Împreună pentru Chilia” a făcut mai multe adrese către instituțiile județene încă din 2020, au lansat petiții online semnate de sute de oameni, în speranța că cineva îi va auzi și îi va ajuta.

Nimic nu s-a întâmplat. La toate adresele primesc același răspuns din partea administratorului drumului-Consiliul Județean: „demersurile pentru obținerea finanțării pentru modernizarea acestui drum au fost sistate în urma litigiilor apărute între Consiliul Județean Tulcea și domnul Traian Rece. CJ Tulcea fiind administratorul drumului a efectuat reparații pe anumite tronsoane, urmând ca în viitorul apropiat să se aloce bani pentru alte tronsoane de drum care necesită refacerea îmbrăcăminții de piatră.”

Oamenii cer reparații, nu investiții noi

Deși, pe hârtie, CJ Tulcea îi asigură că va interveni pe anumite tronsoane, locuitorii satelor afectate de starea precară a DJ 222N spun că instituția a efectuat cârpeli doar pe o zonă limitată (Tulcea-apropierea Canalului 36), „tronsoane de drum care se află, culmea, în litigiile invocate”.

Roți sparte pe DJ222N

„Restul de drum, care este degrevat de orice litigiu (Canalul 36 – Chilia Veche), degradându-se cu mult mai mult decât stadiul în care se afla la data înaintării petiției, ocazie cu care atragem din nou atenția în mod deosebit asupra structurii de rezistență a podurilor, fiind un real pericol în primul rând pentru integritatea și viața participanților la trafic, la care adăugăm și avarierea gravă a mijloacelor de transport, începând de la pene frecvente de cauciuc și încheind cu tot ceea ce ține de suspensie, direcție, băi de ulei etc.”, spun cei din Asociația „Împreună pentru Chilia” într-o nouă petiție transmisă CJ.

Ca atare, oamenii solicită Consiliului Județean să intervină de urgență pentru a repara porțiunea de drum cuprinsă între canalul 36 și Chilia Veche, o zonă neafectată de litigiile Consiliului Județean cu Traian Rece. În plus, oamenii cer să fie primiți și ascultați de președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Urmărește-ne pe:

Doneaza