Averea lui Marian Crușoveanu, unul dintre cei mai bogați candidați ai PNL Constanța

Marian Crușoveanu (39 de ani) este candidatul PNL Constanța la alegerile parlamentare pentru un post de deputat. Crușoveanu a fost ales în septembrie și consilier județean din partea aceluiași partid.  De asemenea, el este și secretar general al Biroului Politic Județean PNL.

Marian Crușoveanu nu a pierdut vremea până la vârsta aceasta și a avut grijă să acumuleze o avere de invidiat. Conform declarațiilor depuse la Agenția Națională de Integritate, candidatul PNL Constanța are nu mai puțin de șase terenuri situate în municipiul Constanța (două terenuri), Mamaia, Costinești (3.789 de mp), Tuzla (18.440 de mp) și Delta Dunării (6.000 de mp pe numele soției).

Terenul din stațiunea Mamaia, în suprafață de 1.413 mp, îl deține în coproprietate cu Liviu-Tit Brăiloiu, candidatul PSD Constanța la alegerile parlamentare din decembrie.

Tot cu pesedistul Brăiloiu, liberalul Crușoveanu mai are un imobil („recepție parțială”), dobândit în anul 2019 prin hotărâre judecătorească, imobilul având suprafața de 6.311 mp. Acest imobil a fost „uitat” de Marian Crușoveanu în declarația de avere depusă în luna august 2020, care a precedat alegerile locale. De altfel, nu este singura nesincronizare între cele două declarații făcute de liberal la interval de două luni, deși documentele se referă la aceeași perioadă fiscală. Numele lui Crușoveanu și al lui Brăiloiu au apărut și în dosarul „Vectra”, un grup care a înșelat cu 6 milioane de euro sute de constănțeni.

Marian Crușoveanu a trecut în declarația de avere și două case în municipiul Constanța, una aflată în proprietatea soției și una în proprietatea soților Crușoveanu. La capitolul obiecte de valoare, candidatul liberal a notat că are bijuterii, ceasuri și alte obiecte în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Afacerile lui Crușoveanu

Conform Declarației de Interese, depusă la ANI, Marian Crușoveanu este asociat cu câte 25% în două firme: SC Miramar Dinamic Construct și Bavaro Residence Construct. În ambele societăți comerciale, liberalul îi are ca asociați pe Cristian Barbu, Gina Mihaela Barbu și Adriana Burcă.

Miramar Dinamic Construct SRL, cu sediul în orașul Constanța, a fost înființată în anul 2015, având obiect de activitate: dezvoltare-promovare imobiliară. Firma a investit în ridicarea unul bloc de patru etaje în Mamaia Nord.

Bavaro Residence Construct SRL, cu sediul în Năvodari, a fost înființată anul acesta și are același domeniu de activitate: dezvoltare-promovare imobiliară. 

                                                                                                                     

Un milion de lei împrumutați

Conform declarației de avere, candidatul PNL Marian Crușoveanu are aproape 1 milion de lei dați cu împrumut în nume propriu.

Astfel, liberalul și-a împrumutat firma SC Miramar Dinamic Construct SRL cu 17.115 lei, iar firma SC Bavaro Residence Construct SRL cu suma de 330.000 de lei.

Același Crușoveanu l-a împrumutat pe asociatul său, Barbu Cristian, cu suma de 107.000 de euro și pe Camelia Gosiu cu suma de 121.000 de lei.

Față de declarația de avere depusă în luna august 2020 (când candida pentru alegerile locale-consilier județean), Marian Crușoveanu are cu 200.000 de lei bani mai puțini împrumutați. Atunci avea 1,2 milioane de lei dați cu împrumut la 3 persoane fizice și cele două societăți comerciale unde este asociat.

În bănci, candidatul PNL avea depuse, încă din anul 2013, sumele de 90.731 de euro și 226.119 de lei. Ca bani de buzunar, Crușoveanu a trecut suma de 100.000 de lei. Asta în declarația din luna august 2020.

În declarația din octombrie 2020, Crușoveanu și-a amintit că are alte sume depuse în conturi (tot în anul 2013): 377.387 de lei, 115.972 de euro și 100.000 bani la purtător.

În luna august 2020, candidatul a vândut un imobil către o societatea comercială (cu sediul în Brașov) cu suma de 251.404 de lei.

În slujba lui Grigore Comănescu

Marian Crușoveanu a încasat anul trecut bani de la Consiliul Județean Constanța, în calitate de consilier județean (22.464 de lei), și de la firma lui Grigore Comănescu (socrul său)– SC Somaco Construct, acolo unde activează pe postul de consilier juridic. Comănescu l-a plătit cu 43.854 de lei pe an.

Legăturile familiei Crușoveanu cu firmele lui Comănescu nu se termină aici. Soția candidatului liberal a încasat anul trecut de la patru firme ale tatălui – Grigore Comănescu – aproximativ 84.000 de lei pentru munca prestată ca economist.   

FOTO: Marian Crușoveanu/Facebook

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Doneaza