16.4 C
Constanța
marți, septembrie 28, 2021
AcasăMarea NeagrăAlgele și gunoaiele au invadat litoralul. „Nu pot 50 de oameni să...

Algele și gunoaiele au invadat litoralul. „Nu pot 50 de oameni să adune după zeci de mii”

Specialiștii arată că algele sunt dovada că avem o mare sănătoasă, în timp ce gunoaiele demonstrează că avem încă turiști necivilizați și administratori de plaje care nu-și fac treaba.

Litoralul românesc, mai ales stațiunile din sud, a fost invadat de alge. Zilnic, angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) adună sute de tone de alge, dar și zeci de tone de gunoaie lăsate de plaje.

„Suntem oare ce lăsăm în urma noastră? #ABADL va menține programul de noapte pentru curățirea litoralului, însă nu pot 50 de oameni să adune după alte zeci de mii, dacă nu există și din partea acestora puțină decență și responsabilitate”, spune Bogdan Bola, directorul general ABADL.

Algele care au venit la mal dau mari bătăi de cap celor care le adună, dar specialiștii arată că apariția lor este un fenomen natural normal și un semn că avem o mare sănătoasă.

„Înțelegem însă disconfortul provocat de acestea și ne cerem scuze pentru acest lucru, însă facem tot posibilul să le transportăm de pe plajă în cel mai scurt timp”, mai spune Bogdan Bola.

ABADL atrage atenția operatorilor de plaje că trebuie să respecte linia de cinci metri de la mal (regula este valabilă și pentru turiștii care vin cu prosoape pe acea zonă). Aici, #ABADL dă măsuri și amenzi, pentru că astfel ne împiedică și pe noi să ne desfășurăm activitatea.

Sursa foto: Bogdan Bola

Cele mai populare

Recent Comments