Scurta carieră a Nicoletei Bercaru la șefia Centrului Cultural „Teodor T. Burada”

29 mai – 30 iunie. Atât a condus Nicoleta Bercaru (PSD), ca director interimar, Centrul Cultural „Teodor T. Burada” din municipiul Constanța. Numită de Consiliul Județean, Bercaru a fost înlăturată tot de consilierii județeni în cadrul unei ședințe de la finalul lunii iunie.

„Astăzi însă este timpul să trec într-o altă etapă a vieții mele, este vremea să fac față altor provocări, să încerc să pun la dispoziția comunității pregătirea şi cunoştințele mele pentru a ajuta la dezvoltarea unui nou proiect. A fost o onoare pentru mine să fiu directorul Şcolii Gimnaziale Nicolae Tonitza în ultimii 8 ani de zile. Pornesc pe un drum nou, dar voi păstra catedra şi contactul cu copiii mei”, scria în luna mai Nicoleta Bercaru, cea care ocupa până atunci și funcția de director al Școlii 39 „Nicolae Tonitza” din orașul Constanța. De asemenea, Bercaru a demisionat și din funcția de consilier județean, ales pe listele PSD.

„Doresc să mulțumesc pe această cale președintelui Consiliului Județean Constanța pentru toată încrederea depozitată în mine şi pentru propunerea sa, aceea ca persoana mea să ocupe, începând cu data de 21 iunie a.c., postul de manager al Centrului Cultural Teodor T. Burada Constanța. Mă simt onorată să ştiu că mă consideră persoana potrivită pentru a prelua această funcție şi doresc să îi spun că am făcut parte cu mândrie din echipa domniei sale în calitatea de consilier județean. În noua mea calitate voi pune în joc toată experiența mea pentru a-mi îndeplini cât mai bine cu putință sarcinile de serviciu”, mai spunea Nicoleta Bercaru în luna mai.

Marți, 30 iunie, 29 de consilierii județeni au debarcat-o pe Nicoleta Bercaru de la conducerea Centrului Cultural motivând că numirea din urmă cu o lună a fost ilegală.

„Există o disperare a PSD-ului de a salva soldățeii din funcțiile-cheie ale CJ. Au început să se comporte ca o bestie rănită, căutând, cu orice preț, să salveze orice scaun în care sunt așezați soldățeii cu carnețel roșu. Această schimbare din funcție ar trebui privită ca un exemplu de penalizare, atunci când se încalcă reguli de bun simț și se încearcă, cu orice preț, politizarea unei funcții. Este momentul să dăm o șansă oamenilor pregătiți, profesioniștilor, o șansă de a face pasul spre funcții importante din aparatul administrației publice”, spune Marian Crușoveanu, consilier județean PNL.

Nicoleta Bercaru a fost în atenția opiniei publice și în anul 2018 când a distribuit pe contul său de Facebook o postare jignitoare la adresa #rezist.

Tot Bercaru a avut o postare controversată pe Facebook în plină pandemie. Revoltată de acțiunile unor români întorși din străinătate care ar deteriora spațiile unde au fost carantinați, profesoara le spune: „VOTUL DE 3 ZILE NU VĂ DĂ DREPTUL DE A VĂ BATE JOC DE ROMÂNIA MEA.”

FOTO: Facebook Nicoleta Bercaru

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Doneaza