TOP-ȘTIRIVIDEO: Simbol al decăderii turismului românesc. Gardul dintre granița româno - bulgară...

VIDEO: Simbol al decăderii turismului românesc. Gardul dintre granița româno – bulgară de la Vama Veche este împânzit cu brățările all-inclusive ale turiștilor români care se întorc în țară

Gardul zonei dintre granița română – bulgară de la Vama Veche, pe sensul de intrare în țară, este împânzit cu brățări prinse de turiștii români care se întorc acasă după sejururile petrecute în stațiunile vecinilor.

Brățările provin de la unitățile de cazare din stațiunile litorale bulgărești, turcești sau grecești, destinații unde din ce în ce mai mulți români preferă să-și petreacă vacanța.

Numărul mare de brățări prinse de pe gardul dintre cele două țări indică amploarea exodului de turiști români care preferă să-și petreacă concediile în destinații externe care își respectă oaspeții. 

Brățările au ajuns și pe gardul care împrejmuiește ghena de la graniță

Litoralul românesc pierde în fiecare an turiști locali și nu reușește să-i atragă pe cei străini din cauza degradării constante a stațiunilor și nivelului de serviciilor oferite.

Dezastrul imobiliar din Mamaia, unde s-a construit pe toate suprafețele de spațiu verde, nu mai reprezintă o opțiune pentru familiile cu copii din cauza lipsei unor alternative de petrecere a timpului în afara plajei, care este ocupată aproape în întregime de șezlongurile operatorilor economici care practică prețuri prohibitive. Mamaia a rămas o destinație preponderent de week-end pentru clubberi.

Eforie e un bâlci kitschos unde vin turiști cu venituri modeste care se bucură de mare fără să emită prea multe pretenții.

Costinești, o stațiune care răsună de manele, așezată pe o infrastructură în ruină care nu a mai fost reabilitată încă de pe vremea când era locul de întâlnire a zeci – sute de mii de tineri.

Se spune că sudul litoralului, cu Neptun, Venus, Saturn, a luat fața stațiunilor consacrate. Poate este adevărat, dar asistăm la un trend care se va prăbuși în viitorul apropiat. Stațiunile amintite vor avea soarta Mamaiei din cauza cârdășiei între mafia imobiliară și cea din administrația Mangaliei, care a vândut și ultima palmă de spațiu verde din zona de sud a litoralului dezvoltatorilor care au început să ridice mastodonți inclusiv în Pădurea Comorova.

În aceste condiții, în curând, gardul dintre granița română – bulgară se va prăbuși sub greutatea brățărilor lăsate de turiștii dezamăgiți de litoralul românesc.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza