Viceprimarul Rusu sfătuiește rezidenții din Peninsulă cu mai multe mașini să parcheze în „zona zero”

Începând cu 1 noiembrie 2021, rezidenții din centrul vechi al Constanței care dețin mai mult de o mașină per locuință vor fi nevoiți să găsească o soluție pentru vehiculele „suplimentare”.

Astfel, în următoarele zece zile, locuitorii Peninsulei vor trebui să aleagă între a vinde mașinile în plus sau a plăti abonamente anuale în parcările din proximitate, unde se aplică tarife de “zona zero”.

Această variantă a fost propusă ca soluție și de viceprimarul Ionuț Rusu, care a declarat pentru „Dobrogea Live” că sfătuiește riveranii să își lase mașinile în parcările de la Poarta 1, Termele Romane, Portul Tomis sau Regina Elisabeta.

Cu excepția celei din urmă, parcările enumerate sunt marcate cu regim de taxare „zona zero”.

acces peninsula 2
Str. Termele Romane, una dintre zonele propuse de viceprimar pentru mașinile riveranilor din Peninsulă

„Cu certitudine nimeni nu iși dorește situații extreme și de la început am spus că avem soluții pentru cazurile particulare, cum ar fi punerea la dispoziție de locații pentru parcatul mașinilor în zonele adiacente”, ne-a transmis viceprimarul Rusu.

Același răspuns l-am primit și de la reprezentanții biroului de comunicare al Primăriei Constanța, însă nu am reușit să aflăm care este costul unui abonament anual în parcările indicate de viceprimar.

Mai mulți operatori economici din centrul vechi al Constanței au înaintat acțiuni în instanță în vederea suspendării și anulării noului regulament de acces auto din Peninsulă.

Citește și: Primăria Constanța restricționează accesul auto în Peninsulă, deși Regulamentul a fost atacat în instanță

Urmărește-ne pe:

Doneaza