USR PLUS vrea exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligația de a întreține spațiile verzi

Consilierii USR PLUS Constanța solicită convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local. Motivul: modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Așa cum Dobrogea Live a arătat, Regulamentul votat are o serie de impuneri abuzive la adresa asociațiilor de proprietari.

USR PLUS Constanța anunță, într-un comunicat de presă, că „nemulțumirile cetățenilor vis-à-vis de modalitatea prin care administrația publică înțelege să se raporteze la problema gospodăriirii spațiilor verzi ne-au determinat să reanalizăm prevederile HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Concret, Primăria a notificat asociațiile de proprietari dând termene pentru îndeplinirea unor obligații în baza unor prevederi locale și ale unor interpretări, toate acestea în detrimentul constănțenilor. În conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniu, asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activitățile de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică.

Introducem, de urgență, spre aprobare modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 pentru a le alinia prevederilor legale și a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acțiuni în instanță.

Dorim îndreptarea unor erori ale acestui Regulament prin exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații nelegale în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive și ilegale.”

Citește și:

FAPR: Obligarea asociațiilor de locatari să încheie contracte de colectare a deșeurilor, un abuz

Urmărește-ne pe:

Doneaza