USR Constanța nu renunță la Hanul Balcan. Reacția proprietarului: E ilegal

Consilierii locali ai municipiului Constanța, din partea USR, au depus un amendament la bugetul pe 2023 prin care s-a introdus suma de 1.000 de lei pentru elaborare documentație tehnico-economică (SF, PT, altele) pentru realizarea unui Centru Cultural în locația Hanul Balcan. Consilierii USR spun că acest amendament a fost introdus deoarece se intenționează exproprierea imobilului.

Dincolo de suma ridicol de mică alocată pentru astfel de studii, trebuie menționat faptul că finanțarea se face pentru un obiectiv care nu se află în proprietatea UATM Constanța, Hanul Balcan fiind cumpărat în 2022 de Ion Constantin, fost prefect al județului Constanța, actualmente director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța.

Citește și: De unde a avut bugetarul Ion Constantin suma de 650.000 de euro pentru a cumpăra Hanul Balcan – Dobrogea Live

Primăria Constanța nu și-a exercitat dreptul de preemțiune atunci când hanul a fost scos la vânzare.

„Suma este nelegal alocată, obiectivul nefiind în proprietatea Primăriei Constanța. Această sumă nu va putea niciodată să fie cheltuită legal. Este foarte trist că se alocă sume de bani prin buget local pentru obiective care nu sunt în lista de inventar a Consiliului Local”, a declarat pentru „Dobrogea Live” Ion Constantin.

Proprietarul Hanului Balcan a spus, de asemenea, că proiectul său nu se va opri din cauza acestor inițiative politicianiste. Despre ce se va întâmpla cu Hanul Balcan, „Dobrogea Live” va reveni în curând.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. bună seara, faleza dintre Biserica Greacă și blocul turn – fost sediu CCINA este proprietate privată – proprietarii sunt cunoscuți.
    Întrebare: în ce bază și cît de legal au fost alocați bani pentru studiu și consolidare?
    Miroase a DNA. Cine sesizează? cine se autosesizează?

Comments are closed.

Doneaza