Avocatul Cuculis, purtătorul de cuvânt al lui Teodosie. Ce spune despre preotul internat în stare gravă la ATI

Avocatul Cuculis pare a fi noul purtător de cuvânt al lui Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Avocatul este cel care transmite luări de poziție, comunicate sau lămuriri în chestiuni ce vizează arhiepiscopia sau episcopul.

Așa se face că Adrian Cuculis a transmis în seara zilei de sâmbătă, 4 februarie, un comunicat referitor la poziția lui Teodosie față de situația gravă în care se află preotul Cătălin Moroșan, fost slujitor al bisericii Sf. Ștefan, biserica situată în parcul din fața Gării CFR Constanța. Preotul a înghițit vineri, 27 ianuarie, o substanță periculoasă și acum este în stare gravă la ATI.

Mai întâi, Cuculis ține să lămurească problema transferului la un spital din București a pacientului Moroșan, transfer despre care soția preotului a scris pe Facebook, acuzând medicii din Constanța că îl interzic.

Arhiepiscopul Tomisului nu are competențe medicale (când era vorba despre vaccinul anti-COVID-19, același episcop se pare că avea competențe medicale și recomanda să nu fie folosit n.red.), motiv pentru care nu se poate pronunța în ce privește actul medical, Inaltpreasfintia sa având încredere că echipa de medici care se ocupă de preotul Cătălin Moroșan va demara protocolul transferului la un spital din Capitală, dacă acest lucru se va impune. IPS Teodosie nu dorește să influențeze actul medical deoarece acest lucru ar însemna o încălcare a legii, întrucât și-ar depăși competențele”, spune avocatul.

Teodosie cere daune morale de 200.000 de euro de la un jurnalist. Martor cheie în dosar este chiar Eugen Tănăsescu – Dobrogea Live

Referitor la informațiile legate de darea afară din parohiat a preotului, schimbarea acestuia din funcția de administrator al afacerii de la Costinești pe care IPS Teodosie o are acolo – baza de tratament Sf. Elena de la Mare – avocatul Cuculis spune că reprezentă „dinamismul bisericii”.

Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar”, transmite Teodosie prin intermediul avocatului.

Ca să liniștească familia preotului internat la ATI, dar și publiccul, Teodosie ne asigură că „se roagă” pentru sănătatea preotului.

Soția preotului vrea transferul la un alt spital

Mihaela Moroșan, soția preotului, a scris sâmbătă, 4 februarie: „Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu Pr. Moroșan Cătălin dar ne luptăm cu morile de vânt, avem piedici la transfer. Este dreptul meu și lupt pentru el dar Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mi-l oferă.

La acest mesaj a răspuns un medic din Spitalul Județean Constanța, dr. Mihaela Pundichie Butcare, care a explicat faptul că starea preotului este foarte gravă iar acest lucru a determinat spitalele din București să refuze primirea pacientului.

Este INCALIFICABIL gestul dumneavoastră de a face acuzații mincinoase, nefondate la adresa Spitalului Județean Constanța, în condițiile în care de mai bine de o săptămână, întregul corp medical în frunte cu dl Manager, au făcut eforturi susținute, continue și supra-omenești să-i salveze viața acestui om-părinte”, scrie medicul Pundichie, o apropiată a ÎPS Teodosie alături de care a mers în pelerinaje.

Citește și:

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța ar putea avea un site după doi ani de existență și 70.000 de euro cheltuiți pe imagine

 

Urmărește-ne pe:

Doneaza