Pe 24 iunie, la Universitatea „Ovidius” din Constanta (UOC) au avut loc alegerile pentru funcția de rector. Au fost trei candidați, iar unul dintre aceștia a ieșit învingător încă din primul tur.
Conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu a fost ales rector cu 435 de voturi, în timp ce contracandidații săi au primit doar 91 de voturi – prof.univ.dr. Octavian Dumitru Unc și 27 devoturi – prof.univ.dr. Eden Mamut.
Profesorul Iliescu a fost, începând cu anul 2014 decanul Facultății de Medicină, facultate unde predă anatomia. Iliescu a ocupat și funcția de președinte al Senatului UOC.
„Decizia de a candida la Rectorat am luat-o în urma unei perioade de opt ani în decanatul celei mai mari facultăți din Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Medicină. În tot acest timp, m-am confruntat cu probleme complexe cărora le-am găsit soluții viabile prin efortul comun și implicarea colegilor mei, spre binele întregii comunități academice”, spune profesorul Iliescu în planul său demanagement.
Universitatea „Ovidius” are peste 17.000 de cursanţi, 686 de cadre didactice titulare, cărora li se adaugă 388 de angajați din cadrul didactic auxiliar şi nedidactic.
„În primul rând, îmi doresc o Universitate în care toți profesorii și studenții să se simtă acasă, să își desfășoare activitatea într-un climat de stabilitate, dialog, încredere, demnitate profesională.
Acest deziderat înseamnă, în primul rând, consolidarea programelor de studii, inițierea unor programe noi, în acord cu cererea reală pe piața muncii, înseamnă finanțarea corespunzătoare a cercetării științifice, aducerea bazei tehnico-materiale la nivelul la care putem vorbi de performanță, înseamnă dotări care să susțină inovația în predare, înseamnă cărți, reviste și baze de date care să ne plaseze în actualitatea cercetării științifice, înseamnă conlucrarea cu mediul socio-economic care să orienteze viitorul absolvent de pe băncile facultății către domeniile de interes. Performanța științifică a domeniilor de studii, a profesorilor și studenților ne configurează profilul identitar, ne afirmă specificitatea, sunt cartea noastră de vizită. În acest sens, voi încuraja domeniile care ne pun pe hartă în raport cu alte universități precum IT, o serie de domenii sportive de performanță, cercetarea arheologică, turismul cultural, balneologia, securitatea regională, ingineria chimică, cercetarea în domeniul oncologiei prin CEDMOG”, mai spune noul rector al UOC.