Primării DobrogeneUn șef din Primăria Mangalia își justifică averea pretinzând că a câștigat...

Un șef din Primăria Mangalia își justifică averea pretinzând că a câștigat aproape 1 mil. lei din pariuri sportive

Marius Ilie, șef de birou din cadrul Primăriei Mangalia, afirmă în declarațiile sale de avere completate în intervalul 2018 – 2023 că a câștigat succesiv sume importante de bani provenite din pariuri sportive, care cumulează 882.202 lei.

Cea mai mare sumă pe care Ilie pretinde că a câștigat-o într-un an din pariuri este de 325.836 lei, iar cel mai mic premiu este de 48.599 lei, cu 2 lei mai puțin față venitul din salariul încasat în anul respectiv de la municipalitatea Mangalia.

De subliniat că în intervalul menționat șeful din Primăria Mangalia nu a publicat declarația de avere aferentă anului 2020 întrucât acesta s-a suspendat temporar din funcție.

Extras declarație avere Marius Ilie 2018
Extras declarație avere Marius Ilie 2019
Extras declarație avere Marius Ilie 2020
Extras declarație avere Marius Ilie 2022
Extras declarație avere Marius Ilie 2023

După cum se poate observa, în declarația de avere completată în 2019, venituri din pariuri sportive a obținut și soția sa – 13.729 lei. Dacă luăm în calcul și această sumă, reiese că norocoasa familie a primit cumulat de la casele de pariuri 895.931 lei.

L-am întrebat pe funcționarul primăriei pe ce tipuri de meciuri a pariat, însă a refuzat să comenteze. ’’Nu e normal să mă întrebați și nu vreau să răspund la această întrebare’’, a declarat Marius Ilie pentru ’’Dobrogea Live’’.

Declararea de sume obținute din jocuri de noroc și pariuri sportive este o practică răspândită în rândul funcționarilor de rang înalt.

Este și cazul superiorului lui Marius Ilie, primarul Cristian Radu, care în 2019 a menționat în declarația de avere suma 314.078 lei provenită din jocuri de noroc.

Cine este funcționarul norocos

Marius Ilie a fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PNL Mangalia, a candidat fără succes și la șefia PNL Mangalia, a ocupat funcția de director a Administraţiei Domeniului Public şi Privat Mangalia, director general interimar al Neptun Olimp SA, iar în prezent este șef de birou în cadrul administrației locale Mangalia.

În luna iulie a acestui an, instituția pentru care lucrează i-a vândut lui Marius Ilie un teren de 500 mp pe care acesta îl avea în folosință gratuită încă din 2005, atribuit prin intermediul unui program de locuri pentru case acordate tinerilor aflați în dificultate.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza