0.4 C
Constanța
joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualitateStelian Ion: Rechinii imobiliari construiesc ilegal pe plajă cu complicitatea Primăriei Năvodari

Stelian Ion: Rechinii imobiliari construiesc ilegal pe plajă cu complicitatea Primăriei Năvodari

Stelian Ion, deputat USR, descrie mecanismul prin care „rechinii imobiliari” reușesc să construască în apropierea țărmului Mării Negre. deputatul a participat miercuri, 6 aprilie, alături de Florin Cocargeanu – viceprimarul Constanței și senatorul Remus Negoi la ședința Comitetului Național al Zonei Costiere (CNZC), organism al Ministerului Mediului cu atribuții de avizare a planurilor urbanistice care au impact asupra zonei costiere.

„Pe ordinea de zi, printre altele, a fost cererea de avizare a unui plan urbanistic în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, în vederea înălțării unui hotel cu regim de înălțime P+10 etaje. Fix pe plajă. În cererea adresată Comitetului, constructorul susține că în acest moment aici s-ar afla, în curs de constucție, o clădire cu P + 8 etaje, în baza une autorizații emise de Primăria Năvodari în 2020. O minciună sfruntată!

Realitatea de la fața locului arată cu totul altfel. Pe acel teren, exact pe plajă, este deja înălțat un mastodont cu înălțimea P + 12 etaje (primul din stânga în poza de mai sus). Puși în fața evidenței, cu fotografii de la fața locului, reprezentanții investitorului și ai Primăriei Năvodari au început să dea din colț în colț”, povestește Stelian Ion ce s-a întâmplat la ședinta CNZC.

Citește și: ABADL refuză să facă public un studiu care ar dezvălui terenurile înstrăinate ilegal între Năvodari și Vama Veche

Deputatul susține că aceste construcții ridicate fără toate avizele sau autorizațiile beneficiază de complicitatea Primăriei Năvodari. „Astăzi, când sunt lucrările deja aproape gata, încercau să intre parțial în legalitate”, spune acesta.

În acest caz, CNZC a respins cererea de aviz.

USR Năvodari va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții pentru se a aplica sancțiunile prevăzute de lege în cazul construcțiilor făcute fără respectarea reglementărilor în vigoare și pentru a fi sesizat prefectul în vederea anulării unor acte nelegale.

Un al doilea proiect de PUZ din Năvodari prin care se permitea construirea unor clădiri de 10 etaje în imediata apropiere a plajei a fost și el respins ca urmare a unor nereguli de ordin legal pe care le-am semnalat și pe care reprezentanții primăriei Năvodari nu au putut să le explice.

Citește și: USR PLUS: Lipsa spațiilor verzi din Mamaia Nord, încurajată de viceprimarul din Năvodari. Unde e pădurea, Costel Dumitrașcu?

„Un alt caz se referea la solicitarea unei alte societăți de a primi avizul pentru demararea lucrărilor de racordare la energie electrică a cherhanalei pe care o dețin pe plaja Vadu, în zona protejată a Rezervației Biosferei Deltei Dunării. Aceeași societate, pe de altă parte, solicita avizul pentru demolarea construcției tip cherhana și ridicarea unui hotel de tip P + 2E. Din fericire, solicitarea a fost respinsă de către Comitetul Național al Zonei Costiere.

Oprirea constucțiilor ilegale, în zona plajelor sau în zonele protejate, ne privește pe toți. Vom continua să stăm cu ochii pe toți cei care vor să își bată joc de lege, cetățeni și mediul înconjurător pentru că ei nu se vor opri. O clipă dacă nu ești atent răsar betoanele peste noapte chiar și în arii naturale protejate sau pe plaje”, spune deputatul Stelian Ion.

Citește și: Centrul de Sănătate din Năvodari, inaugurat în plină campanie electorală. Avea termen de finalizare luna noiembrie 2018

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments