SONDAJ Bătălia dintre Vergil Chițac și Stelian Ion îl face pe Decebal Făgădău (PSD) primar

Un nou sondaj de opinie a apărut în spațiul public. De data aceasta, procentele nu-l mai dau învingător pe Vergil Chițac (PNL), ci pe Decebal Făgădău (PSD), la o diferență destul de importantă.

Conform ziare.com, sondajul de opinie realizat de Novel Research îl dau pe Decebal Făgădău (PSD) favorit cu 26%, Stelian Ion (USR – PLUS) – 19%, Vergil Chițac (PNL) 19%, Nicoleta Ploscaru 11%, Corina Martin (PER) 9%, Horia Constantinescu (PP-Usl) 5%.

Sondajul de opinie este făcut după retragerea lui Mohammad Murad care, conform aceleiași surse ar fi avut circa 13% intenție de vot în municipiul Constanța, ceea ce complica și mai mult lucrurile pentru dreapta politică.

sursa: Ziare.com

„Campania abia începe, dar nu prea văd cum voturile risipite ale USR+ și PNL mai pot fi concentrate așa încat măcar un candidat din doi să recupereze avansul oponentului de la PSD”, spune Sebastian Lăzăroiu pentru ziare.com

Mai departe, lăzăroiu vorbește despre situația PNL Constanța și relația cu Vergil Chițac, cel pe care-l susțin la funcția de primar. „Dupa ce a pierdut alegerile la primarie, tot in fata lui Fagadau, in 2016, si dupa ce n-a reusit sa se incoroneze sef al liberalilor constanteni, a demisionat din partid, cu surle, trambite si plangeri penale. Revenit, in 2020, pe post de candidat impus de la centru, organizatia il intampina cu raceala, cum e si firesc. De altfel, ruptura dintre Chitac si partid e vizibila in sondaje. In vreme ce PNL este clasat pe primul loc, cu 29%, Chitac este cu 10 puncte procentuale in urma partidului, un eveniment statistic rar in alegerile din Romania.”

Zilele trecute, un alt sondaj de opinie, realizat de cei de la Psyho Global Consult, îl dădea favorit pe candidatul PNL Constanța, Vergil Chițac, cu 36%, în timp ce actualul primar, Decebal Făgădău (PSD), se află pe locul secundar în topul preferințelor, cu 35% intenție de vot, iar Stelian Ion avea doar 14%.

Urmărește-ne pe:

Doneaza