Primării DobrogeneȘcoala nr. 8 din municipiul Constanța va avea o Sală de sport...

Școala nr. 8 din municipiul Constanța va avea o Sală de sport construită de CNI

Consiliul Local al municipiului Constanța a votat recent predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții (CNI) – a unui teren în suprafață de 900 de metri pătrați pentru realizarea proiectului-pilot „Construire Sală de educație fizică școlară în municipiul Constanța, bd. I.C. Brătianu nr. 68 – Școala 8”.

Cu 25 de voturi „pentru”, consilierii locali municipali au adoptat HCL de predare, în baza unui protocol, a terenului de 900 de mp din incinta Școlii nr. 8 unde CNI va construi o sală de educație fizică.

Cel puțin 15 ani, după construirea sălii de sport, Primăria Constanța se obligă să păstreze destinația investiției și să asigure mentenanța necesară.

Conform CNI, proiectul standard de construire a unei săli de educație fizică școlară presupune edificarea unei săli de sport principale, a unor vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

„Un act educațional de calitate este ceea ce ne dorim să le oferim elevilor noștri. O educație de calitate are nevoie de resurse umane, dar și de resurse materiale, de aceea, dorim ca Școala Gimnazială nr. 8 din Constanța în care învață elevii noștri să fie la standarde europene. După lucrările de reabilitare care încă se desfășoară, în curtea școlii noastre va fi construită o sală de sport. Sportul dezvoltă armonios corpul, dar și mintea copiilor și este foarte important pentru menținerea unui echilibru optim”, spune Cosmin Badea, directorul Școlii nr. 8 din Constanța.

Realibiltare energetică

La Școala 8 din municipiul Constanța învață peste 800 de elevi, iar instituția de învățământ se află în plin proces de reabilitare energetică, aici desfășurându-se lucrări de:

  • reabilitarea terasei clădirii, prin decopertarea, realizarea termoizolației și refacerea totala a hidroizolatiei
  • înlocuirea tâmplariei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic, din PVC,
  • refacerea trotuarelor de gardă, în scopul eliminării infiltrațiilor de apă la baza cladirii;
  • reconfigurarea rampei existente pentru persoanele cu dizabilități și dotarea acesteia cu balustradă de siguranță și strat antiderapant, care să permită utilizarea rampei pe tot parcursul anului;
  • refacerea instalațiilor sanitare, termice si electrice, în scopul reducerii pierderilor și optimizării traseelor acestora;
  • amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități;
  • înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri cu becuri LED, cu consum energetic redus și durată mare de viață;
  • montarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde pentru consum;
  • implementarea sistemului de management energetic integrat (de tip Building Management System), pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale cladirii;
  • montarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Finanțarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 8 Constanța” a fost semnat în data de 24 martie 2020, iar perioada de finalizare este septembrie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 4.878.047,09 lei.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza