La 11 ani de la înființarea cartierului Henri Coandă, Primăria Constanța vrea să mute campusul social în zona Palas

Conducerea Primăriei Constanța afirmat în mai multe rânduri că analizază posibilitatea relocării cartierului social Henri Coandă într-o altă zonă a orașului, dar nu a oferit detalii despre locație.

Însă în noua rectificare bugetară votată săptămâna trecută de Consiliul Local apar indicii referitoare locația exactă în care autoritățile intenționează să mute cartierul social.

relocare henri coanda palas
Extras rectificare bugetară Primăria Constanța

Este vorba de un spațiu de 5 hectare din zona industrială Palas, teren primit de municipalitate în 2016 de la MApN, prin Hotărâre de Guvern, sub condiția ca primăria să construiască locuințe sociale în termen de 10 ani de la preluare.

Primele locuințe ale complexul social Henri Coandă, proiect inițiat de fostului primar Radu Mazăre, a fost date în folosință în anul 2012.

În prezent, cartierul este compus din 1.620 de locuințe sociale în clădiri modulare iar în cadrul administrației campusului sunt angajate 21 de persoane.

Presa vremii scria că Mazăre a construit complexul social în ideea sporirii capitalului electoral din rândul persoanelor defavorizate.

La baza proiectului de relocare a cartierului social în zona Palas ar putea sta potențialul imobiliar al spațiului pe care îl ocupă în prezent campusul din Tomis Nord.

Urmărește-ne pe:

Doneaza