„Scandalul” măștilor de protecție de la Spitalul din Mangalia. Explicații oficiale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat un film pe contul său de Facebook în care prezintă o mască pe care angajații Spitalului din Mangalia ar purta-o prin unitatea medicală. Și conducerea Spitalului a ieșit cu explicații arătând că măștile sunt omologate și certificate de Ministerul Sănătății, fiind primite ca sponsorizare.

„Bătaie de joc! Conducerea Spitalului Municipal Mangalia își bate de joc de personalul medico-sanitar din acest spital. Priviți ce mizerie de măști primesc angajații spitalului în fiecare dimineață! Cine poate folosi așa ceva?

Nu doar că aceste cârpe mizere nu pot să protejeze pe nimeni de nimi, dar nici nu pot fi purtate, pentru că nu au sistem de prindere care să poată fi utilizat!”, spune deputatul.

Reprezentanții conducerii Spitalului Municipal Mangalia au declarat că unele măști de protecție și alte echipamente medicale folosite în prezent de angajații instituției au fost primite ca donație din partea unor companii sau organizații neguvernamentale.

„Încă de la începutul crizei epidemiologice, am primit, ca multe alte spitale, donații de echipamente sanitare, soluții dezinfectante și produse de igienă. Una dintre aceste donații, primite din partea unui lanț farmaceutic, a cuprins un lot de 15.000 de măști de protecție, dintre care 10.000 sunt clasice, în 3 straturi, iar 5.000 sunt măști de protecție medicală, cu un aspect și sistem de prindere diferite. Precizez însă că toate măștile sunt omologate și certificate de Ministerul Sănătății”, a declarat Alina Dan, managerul spitalului.

Potrivit acesteia, instituția pe care o conduce nu a dat bani pe aceste măști, iar angajații au primit și vor primi, în continuare și măști clasice, în cazul în care nu vor sau nu pot purta măști din respectivul lot de 5.000 de bucăti, primite ca donație.

„Pe toată durata crizei și inclusiv în această perioadă, am reușit să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne-am confruntat, astfel că nu am avut focar de infecție în spital și nici răspândire intracomunitară a virusului. Respectăm cu strictețe toate regulile igienico-sanitare și folosim exclusiv echipamente omologate. Este păcat că un deputat a postat recent, pe rețelele de socializare, o dezinformare cu privire la activitatea spitalului nostru. Ar fi fost corect și deontologic să ne întrebe, înainte de a se grăbi să intoxice opinia publică, referitor la măștile de protecție pe care le folosim și proveniența acestora”, a completat managerul unității medicale.

declaratie de conformitate
Documentele de conformitate ale măștilor – FOTO Spitalul Mangalia

Urmărește-ne pe:

Doneaza