0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPoliticăScandal în AUR Constanța. 27 de organizații locale cer excluderea din partid...

Scandal în AUR Constanța. 27 de organizații locale cer excluderea din partid a deputatului Viorel Focșa

Scrisoarea celor 27 de lideri ai organizațiilor locale AUR din județul Constanța, care se vrea „un strigăt de disperare”, a fost trimisă la începutul acestei luni celor doi co-președinți AUR: George Simion și Claudiu Târziu.

În document se arată că „de ceva vreme” în Organizația Județeană AUR Constanța nu se mai respectă principiile partidului, ci sunt promovate în funcții nemeritate, de către conducerea centrală, persoane tocmai „sosite” în partid.

Cei 27 de semnatari îl indică pe deputatul Viorel Focșa ca un „element perturbator”, al cărui scop este dezbinarea organizației județene. Pentru a se asigura că va conduce organizația județeană, Focșa este acuzat că „urmărea eliminarea liderilor de organizații locale care erau împotriva lui, ca mai apoi să încerce să facă organizații fictive (cu câțiva oameni) și să arate la Centru realizările sale, doar, doar va fi numit coordonator județean”.

„Vă rugăm să înțelegeți că acest deputat Focșa a făcut mai mult rău în Organizația Constanța, încât ne-ar trebui 20 de pagini să explicăm cât rău a făcut acesta”, se arată în document.

Viorel Focșa este acuzat că la ședințele organizațiilor face scandal și amenință membrii locali cu excluderea din partid dacă nu-l sprijină să preia conducerea Organizației Județene.

„Pe acest om nu-l interesează interesele partidului, ci ale lui, afirmând în nenumărate rânduri, în fața membrilor, că el singur, prin puterile lui a ajuns deputat, nu cu ajutorul partidului, plătindu-și campania electorală cu 10.000 de euro.

Amenință cu demisiile

Semnatarii nu sunt de acord cu numirea ca președinte al Organizației AUR Constanța a lui Ionuț Carp deoarece nu ar fi „statutară”. Ei cer conducerii centrale să reanalizeze decizia luată și să-l numească în această funcție pe deputatul Dănuț Aelenei, iar vicepreședinte pe Anișoara Floroarei.

„Vă anunțăm că de la data semnării prezentei (1 noiembrie 2021 n.red.) ne suspendăm activitățile politice până la punerea în funcție de coordonator județean a dlui deputat Dănuț Aelenei și excluderea din partid a domnului Viorel Focșa. Dacă acest demers nu are ca efect corectarea nedreptăților existente în organizația județeană Constanța, considerați prezenta ca având valoare de demisie a tuturor liderilor de organizații locale și tuturor membrilor înscriși în organizațiile semnatare”.

Dobrogea Live a solicitat deputatului Viorel Focșa un punct de vedere care nu a sosit până la momentul publicării articolului.

UPDATE: Deputatul Viorel Focșa ne-a comunicat că nu va da niciun punct de vedere deoarece „Dobrogea Live” l-a contactat pe Facebook Messenger, nu pe mail sau telefonic.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments