0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateSala Polivalentă Constanța costă cu aproape 50 de milioane de lei mai...

Sala Polivalentă Constanța costă cu aproape 50 de milioane de lei mai mult decât era prevăzut inițial

Construirea unei Săli Polivalente cu 5.000 de locuri în municipiul Constanța a demarat în urmă cu câțiva ani. Doar că, proiectul costă acum cu aproape 50 de milioane de lei mai mult decât era anunțat inițial.

Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța” din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârțan, cu Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.

Valoarea contractului de finanţare era la acea vreme de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Miercuri, 10 noiembrie 2021, Ministerul Dezvoltării a anunțat că Guvernul a decis alocarea a 113.906.000 de lei, odată cu reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiţii “Sală Sport Polivalentă – 5.000 locuri”, în municipiul Constanţa.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: „Hotărârea de Guvern de astăzi pentru aprobarea indicatorilor urmăreşte, în primul rând, deblocarea unei investiţii care a fost demarată încă din 2016. De altfel, în prezent, avem 30% din această construcţie executată, însă, după iniţierea realizării obiectivului de investiţii, au avut loc o serie de modificări legislative şi creşteri ale preţului iniţial, cu impact asupra valorii obiectivului de investiţii, care au condus la necesitatea reavizării şi reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru ca investiţia să poată continua. Estimăm finalizarea proiectului în următorii doi ani.”

Cum va arăta Sala Polivalentă

Sala de sport propusă ocupă la sol cca. 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spațiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilității funcționale a zonei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments