PoliticăEnciu (USR): Am discutat cu Mihai Lupu (PNL) și momentan nu se...

Enciu (USR): Am discutat cu Mihai Lupu (PNL) și momentan nu se pune problema revocării mele din CJC

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea USR, Petre Enciu, a declarat pentru „Dobrogea Live” că a discutat cu șeful CJC, care l-a asigurat că nu intenționează să-l revoce din funcție, în contextul constituirii unei noi alianțe guvernamentale PNL – PSD.

Pe de altă parte, decizia demiterii vicepreședintelui poate fi independentă de voința lui Mihai Lupu, președintele CJC.

Enciu spune că există două surse din direcția cărora ar putea veni destituirea lui, respectiv președintele PNL Constanța, Bogdan Huţucă – care a votat pentru o alianață cu PSD, sau o decizie la nivel central.

„Într-o discuție pe care am avut-o cu președintele al Consiliului Județean a reieșiti că momentan nu se pune problema revocării mele. Însă, tehnic e posibil să fiu demis. Acțiunea poate fi inițiată de președintele CJ sau o treime dintre consilieri, prin convocarea unei ședințe de Consiliu. Revocarea se face cu două treimi, deci e nevoie de 25 de voturi. Astfel, dacă votează PNL și PSD cot la cot, se întrunesc condițiile.

Rămâne de văzut dacă se iau decizii la național cu privire la revocarea tuturor coalițiilor din administrațiile locale, atunci este posibil să se ajungă și la revocarea mea.

Sau ar fi posibil și la nivel de filială județeană PNL să se ia o decizie de rupere a coaliției cu USR, mai ales în condițiile în care domnul Huțucă a a votat pentru intrarea la guvernare cu PSD. Repet, momentan nu s-a puns problema”, a explicat vicepreședintele CJC.

Urmărește-ne pe:

Doneaza