Roata panoramică din Constanța va fi demontată

Roata panoramică din apropierea falezei din Constanța va fi demontată până cel târziu la mijlocul lunii ianuarie 2021, au declarat pentru “Dobrogea Live” surse din Primărie.

Potrivit acestora, autorizația de funcționare a instalației încetează, iar reprezentanții administrației locale nu intenționează să o reînnoiască.

Pe de cealaltă parte, nici administratorul roții nu ar mai dori menținerea instalației pe poziție, întrucât plecarea lui Decebal Făgădău din fruntea Primăriei ar fi pus capăt unei înțelegeri care avantaja ambele părți.

Roata panoramică de pe malul mării este administrată de o firmă din Săcele, care a fost înființată cu doar un an și jumătate în urmă și figurează la Registrul Comerțului cu un singur angajat, cifră de afaceri zero și pierderi de 10.648 lei.

Cu toate că încă de la anunțarea ridicării instalației, primarul Decebal Făgădău și-a asociat numele cu roata de agrement, iar Primăria și-a asumat rolul de comunicator, se știe foarte puțin despre cum a ajuns o firmă cu nici doi ani experiență să opereze o asemenea instalație.

Reporterii „Dobrogea Live” au solicitat Primăriei încă de la inaugurarea instalației lămuriri privitoare la criteriile și modul de atribuire a contractului, însă nici până în prezent nu au fost primite răspunsurile.

„Bâlciuri și parcuri de distracții”

Trebuie menționat că operarea unei instalații de agrement la mare înălțime presupune asumarea unor responsabilități legate de siguranța oamenilor, iar experiența în acest tip de activități ar trebui sa fie esențială în criteriile Primăriei când aprobă astfel de investiții.

Proaspăta firmă este administrată de doi asociați, iar activitatea CAEN a acesteia este „Bâlciuri și parcuri de distracții”.

La începutul anului, la cinci luni după înființarea firmei din Săcele, primarul Constanței, Decebal Făgădău anunța construirea unei „roți ca la Londra” în parcarea din proximitatea falezei. Comparația a fost cel puțin exagerată. Față de London Eye, roata de la Constanța este de patru ori mai mică, în timp ce dimensiunea unei cabine este de șase ori mai redusă. Roata panoramică de la Constanța, cu o înălțime de 36 de metri (aproximativ înălțimea unui bloc cu 10 etaje), a fost adusă din Italia şi are în total 26 de cabine; o cabină este rezervată persoanelor cu dizabilităţi, iar una este cabina VIP.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Înțeleg,ca între,fagadau si administratorii rotii,ar fi fost o „intelegere”,.DNAU le poate te interesează.Succes.Astrptam.

Comentariile sunt închise.

Doneaza