Remus Negoi: Guvernul respinge proiectul de înființare a Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse a fi clasate

Senatorul constănțean Remus Negoi afirmă că Guvernul respinge proiectul USR care vizează înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse a fi clasate, deși Executivul admite în același timp că este un demers oportun.

’’S-a rezolvat, nu se poate. Ăsta este răspunsul Guvernului cu privire la proiectul pe care l-am depus pentru înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse a fi clasate.

Iniţiativa prevede ca acest registrul să fie sub forma unei Liste indicative a monumentelor istorice, care va evidenția denumirea, tipul, adresa și stadiul în care se află cererea de clasare a fiecărui monument propus a fi clasat.

În punctul de vedere trimis, Guvernul consideră oportună înfiinţarea acestui registru, dar nu susţine adoptarea iniţiativei legislative invocând tot felul de motive cum ar fi normele de tehnică legislativă sau faptul că aplicarea acestei legi ar putea avea un impact negativ asupra bugetului. Evident că guvernul lui Ciolacu nu poate accepta ca banii publici să meargă la cultură, când sunt atâtea sinecuri de susţinut şi atâtea pensii speciale de plătit.

PSD şi PNL nu se dezic de prostul obicei de a respinge iniţiative bune care vin de la USR şi nu ne-ar mira ca în curând să vină cu un proiect de lege similar cu cel pe care l-am propus noi, aşa cum s-a mai întâmplat până acum şi în alte cazuri’’, se arată într-un comunicat al senatorului.

Sursa foto: Info Sud Est

Urmărește-ne pe:

Doneaza