ActualitateRadio Dobrogea, amendat de CNA după ce Teodosie a spus că femeile...

Radio Dobrogea, amendat de CNA după ce Teodosie a spus că femeile abuzate trebuie să-și „poarte crucea”

Întrunit în ședința publică din data de 02.07.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat, ca urmare a autosesizării, raportul de monitorizare întocmit de Direcția Control pentru emisiunea „Cuvântul ierarhului”, ediția din 20.06.2024, difuzată de postul Radio Dobrogea din Constanța.

CNA a analizat afirmațiile invitatului emisiunii, IPS Teodosie : „Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu” ; „Ce să faceţi ? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”.

La finalul dezbaterilor, Consiliul a decis să sancționeze Radio Dobrogea cu amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea dispozițiilor art. 42^2 si ale art. 42^3 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora:

  • În cadrul difuzării în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care abordează tema violenţei domestice este obligatoriu să se asigure informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon « Telverde destinat victimelor violenţei domestice » ;
  • Informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon « Telverde destinat victimelor violenţei domestice », în cazul radiodifuzorilor, se realizează prin citirea textului « În caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice » însoţit de o menţiune cu numărul de telefon Telverde”.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza