CulturăQuasimodo și Esmeralda, poveste emoționantă în pași de dans. Premieră națională, la...

Quasimodo și Esmeralda, poveste emoționantă în pași de dans. Premieră națională, la Constanța: „Cocoșatul de la Notre-Dame”

În ziua de 9 martie, de la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța va avea loc premiera națională a spectacolului extraordinar de balet având ca subiect romanul “Notre-Dame de Paris” de Victor Hugo (1802-1885) poet, dramaturg și romancier francez.

Am ales pentru această premieră cele mai mari orașe din România, iar Constanța este unul dintre ele. Artiștii noștri au fost primiți călduros de către publicul constănțean și în luna decembrie, când am avut la malul mării REGALUL VIENEZ, două spectacole cu două săli arhipline. Publicul constănțean merită astfel de montări grandioase”, susține Ioan Vrăsmaș, directorul Operei Vox.

Regia și coregrafia spectacolului aparțin talentatului balerin și coregraf Vlad Sebastian, nume deja cunoscut în foarte multe teatre din țară, din Europa și din lume. Povestea muzicală este opera cunoscutului muzician Peter Venczel.

Afișul spectacolului

„Cocoșatul de la Notre-Dame” este un spectacol grandios, care aduce pentru prima dată împreună pe aceeași scenă trei ansambluri profesioniste de balet: Ansamblul de Balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, Ansamblul de Balet al Teatro D’Opera Italiana și Ansamblul de balet al Operei Vox, însumând peste 50 de balerini profesioniști din țară și din străinătate, soliști balerini care dansează în teatre importante din Europa.

Ioan Vrăsmaș, directorul Operei Vox

Nu este ușor să montezi un spectacol cu 50 de balerini, lumini și efecte speciale, dacă ne referim la partea artistică. Iar dacă ne referim la costuri, este și mai greu, ținând cont de situația actuală. Dar arta de calitate s-a făcut și în vremuri grele. Nu putem aștepta cu mâinile în sân și să sperăm la vremuri mai bune pentru a face artă la superlativ”, adaugă Ioan Vrăsmaș.

Publicul constănțean va vedea pe 9 martie o poveste romantică în pași de dans, un balet clasic cu inserții și elemente de balet neoclasic, toate acestea pentru a spune povestea lui Quasimodo și a Esmeraldei într-un mod cât mai expresiv și original. Vor fi efecte speciale, proiecții în 3D, fum greu din gheata carbonica, ecleraj și light-dedign de noua generație.

Vor fi 50 de balerini pe aceeași scenă, lucru destul de rar întâlnit în ultima vreme, când se preferă spectacolele de mici dimensiuni, cu putini artiști pe scena, deci foarte economice, atât artistic cât și financiar”, mai spune directorul Operi Vox.

Biletele pot fi achiziționate de pe Ticketstore.

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza