PSD Eforie și-a ales un președinte judecat pentru fapte de corupție

În prima instanță, Tribunalul Constanța a achitat-o pe Virginia Uzun, iar dosarul penal se judecă în acest moment la Curtea de Apel Constanța, următorul termen de judecată fiind cu 10 zile înainte de data alegerilor locale.

„Adunarea Organizației Orășenești Eforie a Partidului Social Democrat s-a întrunit vineri, 10 iulie 2020, în vederea alegerii noii conduceri, în urma demisiei prezentate de fostul președinte, Virgil Negru. În unanimitate de voturi, noul Președinte al organizației Eforie a fost desemnată ec. Virginia Uzun”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD – Organizația Eforie.

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a spus că „Virginia Uzun, noul președinte, este un profesionist confirmat timp de peste 15 ani la conducerea SPIT Constanța, o instituție pe care a reformat-o complet și a adus-o la stadiul  de model de organizare și eficiență pentru multe servicii publice ale altor municipii. (…)Cu Virginia Uzun, PSD va recâștiga Primăria Eforie”.

Senatorul Liviu Brăiloiu, celebru în Parlament prin diferite gesturi obscene, s-a arătat convins că,“odată cu alegerea în funcția de președinte al organizației a Virginiei Uzun, PSD Eforie va avea o evoluție excepțională și va câștiga alegerile pentru funcția de primar al orașului. (…) Trebuie să înțelegem că principalul adversar al cetățenilor din Eforie este actuala administrație”.

Dosarul penal al Virginiei Uzun

Mai mulţi funcţionari publici din cadrul SPIT Constanța sunt acuzaţi de procurorii DNA că au încheiat şi derulat fictiv două contracte de formare profesională. Mai mult, angajaţii Serviciului Public de Taxe şi Impozite Constanţa (SPIT) au primit diplome care atestă că ar fi participat la cursuri care în realitate nu s-au ţinut.

DNA Constanţa a trimis-o în judecată pe Virginia Uzun, fost director SPIT Constanţa, alături de alte două angajate ale instituţiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Conform rechizitoriului DNA, între SPIT Constanţa şi Asociaţia „Consiliul pentru Promovarea Formării Profesionale” au fost încheiate două contracte în lunile noiembrie şi decembrie 2017 având ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

„Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanţa, în condiţiile în care Asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională”, spun procurorii.

Judecătorii Tribunalului Constanța au achitat-o în prima instanță pe Virginia Uzun, însă Curtea de Apel Constanța a admis apelul formulat de DNA și acum procesul se judecă, fiind în stadiul administrării unor probe. Următorul termen de judecată este stabilit pentru 17 septembrie.

Virginia Uzun, candidat la primăria Eforie

Virginia Uzun, noul președinte al PSD Eforie este și candidatul partidului pentru funcția de primar al orașului.

Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, PSD Eforie să devină una dintre cele mai importante organizații din județul Constanța. Candidez la primărie pentru că localitatea Eforie are nevoie de un primar de stânga, cu multă aplecare spre nevoile cetățeanului. Cu ajutorul dumneavoastră, după 27 septembrie, la Eforie vom avea un primar PSD și un consiliu local care sa ne permită să facem ceea ce trebuie pentru oameni, adică să transformăm localitatea Eforie într-o localitate europeană și o stațiune model”, a declarat Virginia Uzun.

FOTO: Virginia Uzun, Felix Stroe și Liviu Brăiloiu sursa: PSD Eforie

Urmărește-ne pe:

Doneaza