10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitatePROIECT: USR Constanța propune un proiect anti-fraudarea concursurilor de funcționari publici

PROIECT: USR Constanța propune un proiect anti-fraudarea concursurilor de funcționari publici

Consilierii locali USR PLUS Constanța au depus la Primărie un proiect care vizează implementarea unui program la nivelul municipalității care împiedică fraudarea concursurilor pentru posturi de funcționari publici.

“Consilierii municipali USR PLUS din Constanța au inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea unui protocol de colaborare între Primărie și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, pentru folosirea unui program ce împiedică fraudarea concursurilor pentru posturi de funcționari publici.

ANFP, condusă până acum două zile de secretarul de stat din partea USR PLUS, Liviu Mălureanu, a dezvoltat o aplicație prim care subiectele la concursuri sunt trase la sorți automat, diminuând astfel la minimum posibilitatea de fraudare a examenelor de concurs.

Mai multe ministere și instituții au încheiat astfel de protocoale de colaborare, iar aplicația informatică a fost deja folosită cu succes. Obiectivitatea, diminuarea la minimum a fraudelor și transparența la concursuri sunt obiective clar asumate ale USR PLUS în procesul de reformă a administrației publice, de la care nu facem rabat”, se arată într-un comunicat al organizației politice.

Reprezentanții acesteia speră ca proiectul să fie pus pe ordinea de zi a a ședinței de Consiliu Local din luna octombrie.

Cele mai populare

Recent Comments