ActualitateProiect REPER: Transportul fără documente a peste 5 metri cubi de lemn...

Proiect REPER: Transportul fără documente a peste 5 metri cubi de lemn ar putea deveni infracțiune

Parlamentarii REPER au inițiat un proiect de lege care prevede ca transportul a peste 5 metri cubi de lemn fără documente să fie considerat infracțiune, nu contravenție prevăzută cu amendă, așa cum este în prezent.

În momentul de față, pragul peste care transportatorii de lemn fără acte riscă închisoarea este de 10 metri cubi.

Anunțul depunerii proiectului de lege a fost făcut de deputatul constănțean Cristina Rizea, care este unul dintre inițiatori.

’’Când aceste modificări vor reuși să intre în vigoare, transportul de lemn fără documentele cerute de norme (adică furt) va deveni infracțiune (pedepsit cu închisoarea) pentru un volum de peste 5 metri cubi pentru masă lemnoasă alta decât cherestea și de 3 metri cubi pentru cherestea.

Pragul actual de 10 metri cubi le permite multor transportatori să folosească încărcături de 8-9 metri cubi, fapt care se încadrează la contravenție și este pedepsit doar cu amendă.

Proiectul urmează să ajungă la vot în Senat și sper, sincer, ca majoritatea PSD-PNL-UDMR să dea un vot pentru protejarea pădurilor și nu pentru susținerea mafiei pădurilor’’, a scris Rizea pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Bihon

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza