31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăPrimării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT. Remus Tudor Socianu (PRO România): Orașul Ovidiu are nevoie...

PROFIL DE CANDIDAT. Remus Tudor Socianu (PRO România): Orașul Ovidiu are nevoie de stabilitate economică

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Remus Tudor Socianu (33 ani), manager, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Marină Civilă, și al unui master în Inginerie și Management Naval și Portuar este candidatul PRO România pentru primăria orașului Ovidiu.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante 3 proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al orașului Ovidiu?

Remus Tudor Socianu: Cele mai importante trei proiecte pe care vreau să le implementez sunt:

a.       Construirea unui azil de bătrâni: pentru că din ce în ce mai mulți tineri pleacă pentru câștigarea unui trai mai bun în alte țări sau în alte zone ale țării, ne propunem construirea unui azil de bătrâni. În cadrul acestui azil vrem să îi ajutăm pe cei în vârstă să fie îngrijiți așa cum trebuie. Azilul va fi dotat conform standardelor europene și va beneficia de personal specializat pentru îngrijirea celor în vârstă.

b.       Prelungirea grădiniței Zig – Zag în locul centralei termice care deservea blocurile din împrejurimi: Fiind cea mai importanta grădiniță a orașului Ovidiu, grădinița Zig-Zag trebuie să fie redimensionată pentru a putea accepta mai mulți copii în învățământul preșcolar. Extinderea grădiniței va fi făcută în locul centralei termice care deservea zona blocurilor CD. La fel ca până acum, extinderea grădiniței va fi conform standardelor europene și va beneficia de personal dedicat și experimentat în educarea copiilor preșcolari

c.       Construirea unui parc industrial pe amplasamentul fostei uzine termice, lângă stadionul orășenesc Ovidiu: Orașul Ovidiu are nevoie de o stabilitate economică, atât ca urbe în dezvoltare, dar și a locuitorilor orașului. O soluție eficientă ar fi crearea unui parc industrial. Acest lucru ar aduce mai multe beneficii. Primul ar atrage investitori în oraș, lucru care ar duce la o dezvoltare organică a urbei în care trăim și al doilea ar fi crearea de locuri de muncă, care ar duce la o înstărire a locuitorilor. Parcul industrial poate deveni un HUB de transport intermodal. Parcul are conexiune cu capitala țării, București, prin autostrada A2 și A4, cu Rezervația Biosferei Delta Dunării prin DN22, cu restul țării prin punctul feroviar Ovidiu, cu portul Constanța prin DN2A și cu restul Europei prin Canalul Main – Dunăre. Parcul va fi dotat cu spații de depozitare și de birouri, care vor duce la atragerea de investitori.

Care considerați că sunt cele mai mari 3 probleme cu care se confruntă în prezent orașul Ovidiu?

Cele mai mari 3 probleme ale Orașului Ovidiu sunt:

a.       Reabilitarea stradelei pietonale de la un capăt la celălalt al orașului. Pavelele care constitue stradela pietonală sunt în anumite zone distruse, iar acestea trebuie înlocuite astfel încât locuitorii orașului să se poată plimba fără probleme.

b.       Amplasarea unui număr mai mare de coșuri de gunoi în oraș. Dacă numărul de coșuri de gunoi ar crește atunci cred că și locuitorii orașului ar dori să păstreze mai mult curățenia orașului.

c.       Amplasarea de denivelări înaintea trecerilor de pietoni. Pentru că orașul Ovidiu este tranzitat de un nr mare de mașini, datorită ieșirii de pe autostradă, este important ca trecerile de pietoni să fie dotate cu denivelări astfel încât șoferii să fie mai atenți.

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă a aparatului administrației publice locale?

Administrația locală ar trebui să aibă în vedere doar un singur lucru: satisfacerea rapidă și eficientă a nevoilor locuitorilor pe care îi deservește. În plus toate demersurile pe care le face pentru soluționarea nevoilor locuitorilor trebuie să fie transparente. Aceste lucruri pot fi făcute prin diferite mijloace cum ar fi cele online, comunicate de presă și personal special dedicat.

Cum veți relaționa cu un Consiliu local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Relaționarea cu un Consiliu Local diferit trebuie să fie una constructivă și transparentă. Atât eu cât și Consiliu Local trebuie să avem în minte un singur lucru, bunăstarea urbei și a locuitorilor acesteia. Noi trebuie să lucrăm și să luam cele mai bune decizii astfel încât să aducem un plus valoare orașului. Bineînțeles că într-o relație profesională o să existe anumite clinciuri, dar acestea trebuie să fie rezolvate armonios și să fie acceptate de ambele părți.

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de administrator al orașului?

Eu sunt foarte mândru de orașul în care m-am născut și am crescut. Întotdeauna m-am gândit că acest oraș se poate dezvolta astfel încât să devină un etalon al orașelor din Romania. Concepțiile pe care vreau să le împărtășesc cu locuitorii orașului, vin din mediul privat, în care întotdeauna se pune accent pe satisfacerea eficientă a nevoilor. În plus, cred că o nouă mentalitate este mereu binevenită, mai ales când aduce idei noi care pot fi luate ca exemplu de viitoarele generații.

Cele mai populare

Recent Comments