CulturăProfesorul care lansează „Neuroii”, un joc unic pentru elevii din România. „Este...

Profesorul care lansează „Neuroii”, un joc unic pentru elevii din România. „Este un joc de cultură generală” VIDEO

Florin Tudose, profesor de științe umaniste la liceul “Benjamin Franklin” din București, este președintele Asociației “Profesori instruiți, copii fericiți, părinți mulțumiți!”. El va lansa în decembrie un joc unic pentru toți elevii din România: “Neuroii”.

„“Neuroii” este un joc de cultură generală și strategie financiară dedicat atât elevilor cât și părinților. Se desfășoară în echipe de câte trei elevi, fiecare echipă având 1.000 de “neuroi”, moneda jocului, pe care o folosește pentru a încerca să câștige partida formată din 10 întrebări – câte 5 pentru fiecare echipă, cu limită de timp de un minut/ întrebare”, explică profesorul.

Întrebările sunt adaptate vârstelor copiilor și fac parte din programa școlară, jocul putând fi folosit atât ca mijloc de relaxare cât și ca metodă de evaluare.

Florin Tudose (47 de ani) este licențiat în Filosofie la Universitatea din București (2000). El a lucrat și în presă în Constanța, la Radio Costinești și Radio Contact. Tot în Constanța începe și cariera didactică la Liceul Navrom, actualul Liceu de Marină, fiind primul profesor din România care a realizat un catalog online. Din 2008, Florin Tudose se mută în București.

Numele său a devenit foarte cunoscut în rândul profesorilor din România în perioada restricțiilor impuse de pandemia cu SARS-CoV-2. El este profesorul care a ajutat voluntar zeci de mii de alți profesori să pătrundă tainele tehnologiei și să poată face față școlii online, provocarea cu care învățământul s-a confruntat în acea perioadă. Florin Tudose și-a ajutat colegii să înțeleagă cum se utilizează platformele online, cum se predă pe Zoom, cum se face un site sau un blog și multe altele.

Toată această experiență l-a să înființeze Asociația „Profesori instruiți, copii fericiți, părinți mulțumiți!“, o asociație care are și un site – profesorii.ro – unde cadrele didactice pot să creeze materiale, teste, să aibă blog propriu sau să organizeze concursuri cu elevii.

Citește și:

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: