Primarul comunei Jurilovca, unde Goran Bregovic este așteptat să cânte la Festivalului Borșului Lipovenesc: Vom face adrese către autoritățile statului să știm cum ne poziționăm față de participarea artistului

Primarul comunei tulcene Jurilovca, Eugen Ion, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ că va transmite adrese către instituțiile statului pentru a cere îndrumări în privința poziționării față de participarea rusofilului Goran Bregovic la Festivalul Borșului Lipovenesc, pe 2 septembrie.

Duminică, cântărețul bosniac nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, unde urma să susțină un concert. Astăzi, autoritățile moldovene au anunțat luni că Bregovic are interdicție de intrare în țară.

Bregovic are interdicție de intrare și în Polonia și Ungaria din cauza susținerii regimului de la Moscova.

Presa din Republica Moldova scrie că artistul se autointitulează iugoslav și a susținut în mod deschis ocuparea Crimeei în 2014, unde a susținut un concert în anul următor.

Primarul comunei Jurilovca spune că nu a știut că Bregovic este susținător al invaziei Rusiei în Ucraina și că va cere indicațiile autorităților pentru a stabili poziția față de artistul contractat pentru Festivalul Borșului în urmă cu mai multe luni.

’’Astăzi am citit și eu despre Goran. Nu am făcut analiză pe acest aspect, noi ne-am raportat strict la partea artistică când am încheiat contractul acum câteva luni. Pentru a preîntâmpina această situație, în următoarele zile vom face adrese către autoritățile statului ca să știm cum să ne poziționăm și ce este de făcut, mai ales că vorbim de Jurilovca, unde situația poate fi interpretată’’, a declarat primarul Eugen Ion.

În Jurilovca, comună cu aproximativ 4.000 locuitori, aproape jumătate dintre aceștia sunt ruși lipoveni.

Potrivit primarului, la ediția de anul trecut a Festivalului Borșului Lipovenesc au participat peste 100.000 de oameni.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza