-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPrimării DobrogenePrimărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Primărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Ordinul se execută, nu se discută. Cam așa a crezut amiralul (ales primar) că va reuși să implementeze un nou Regulament al parcărilor în municipiul Constanța.

Vergil Chițac pare că nu a înțeles de ce Făgădau a pierdut alegerile locale și majoritatea constănțenilor, care au votat, l-a ales pe el. Nu doar că transmite aceeași aroganță administrativă, dar induce sentimentul că municipul Constanța este noua lui Academie Navală, iar el este în continuare rector-amiral, nu pensionar-primar.

Regulamentul parcărilor, realizat de cuplul Felicia Ovanesian-Horia Constantinescu, a demonstrat faptul că noua administrație locală are o viziune despre oamenii orașului departe de realitate. 7 lei+TVA/ora de parcare în zona 1 a inflamat spiritele, iar Regulamentul a fost dur contestat de către populația care a aflat de aceste tarife cu două zile înainte de momentul în care Regulamentul a ajuns în ședința de Consiliu Local pentru a fi aprobat.

Faptul că primăria pe care o conduce a propus pentru dezbaterea publică un Regulament fără anexele în care erau trecute tarifele și zonele de tarifare este pentru Chițac „o defecțiune de formă, nu de fond”, pentru că, pe fond, el este de acord cu acest Regulament. Așa explică militărește primarul de ce a ales să retragă de pe ordinea de zi acest Regulament.

Asta demonstrează în continuare că Vergil Chițac, primar ales în septembrie 2020, nu înțelege că el conduce o administrație publică, nu o Academie militară unde lumea se ridică în picoare și stă în poziție de drepți atunci când intră amiralul. Nu, la noi, populația Constanței, contează mai mult transparența decizională, comunicarea cu oamenii și onestitatea.

Iar despre onestitate nu putem discuta în cazul Regulamentului parcărilor pe care l-au pus în dezbatere publică trunchiat, fără esența lui: prețul. Da, domnule amiral, pe constănțeni îi interesează și cât costă politicile dvs. administrative deoarece ei le plătesc. Iar faptul că nu ați comunicat public cu cât veți taxa ora de parcare, decât cu două zile înainte de ședința de Consiliu Local, ne face să ne gândim la „nopțile ca hoții” când se dădeau legi în țara asta fără să fie dezbătute public.

Comunicarea sau transparența decizională nu presupune doar postări pe conturile unor oameni din conducerea primăriei care, în fiecare postare, vă fac în continuare campanie electorală. Aceeași comunicare nu presupune înfierarea cu mânie proletară a administrației Făgădău/Mazăre. O știm cu toții cât de toxică și penală a fost, de acea lumea v-a ales pe dvs.

Comunicarea înseamnă onestitate, înseamnă să puneți la dispoziție TOATE informațiile unui Regulament și să lăsați oamenii să decidă ce este important pe fond sau pe formă. Lăsați dictatura/disciplina militară în haina de rezervist și înțelegeți că municipiul Constanța are nevoie de un bun administrator, unul care să comunice cu oamenii.

Pentru mulți dintre noi, 7 lei reprezintă vreo 5 franzele, nu o cafea băută la vreun bar de fițe, iar lucrul acesta trebuie să-l înțeleagă și oamenii pe care i-ați ales, pe unii reșapându-i din alte lumi politice, să vă fie „echipa” în care noi trebuie să „avem încredere”.

2 COMENTARII

  1. Vrem un plan complet care să cuprindă: 1. Inventarul automobilelor cu evoluția preconizată pentru viitoarea decadă (sau măcar actualul ciclu electoral). 2. Spațiile existente pentru parcarea lor. 3. Spațiile de parcare ce trebuiesc și pot fi construite în actualul ciclu electoral. 4. Costul construirii acestor spații. 5. Sursele bugetare. 6. Termenele de construcție. 7. În caz de nerespectare a planului, revenirea la taxele inițiale, cu returnarea banilor și neangajare în viitorul ciclu electoral

  2. Lasând deoparte comenariile populiste si părtinitoare,e clar ca haosul din oras nu se va rezolva decât cu o taxa(rezonabila) de parcare si cu o poliție mult mai activă.Chiar azi am vazut
    persoane parcând pe locuri rezervate celor cu handicap.7 lei/oră mi se pare mult;3-4 lei ar fi ok.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments