Primăria Constanța, nepăsătoare la sesizările oamenilor. Construcțiile ilegale, tolerate de administrație

Primăria Constanța demonstrează cât de nepăsătoare este la petițiile transmise de cetățeni. Asta o spun chiar oamenii sătui să aștepte ca cineva din administrație să facă ceva concret în cazul sesisărilor pe care le transmit. Deși, în răspunsuri oficiale li se dă dreptate, în realitate nimic nu se întâmplă.

Un locuitor al cartierului Tomis Plus a sesizat Primăria Constanța, în iunie 2020, că pe strada Monaco cineva a construit spații private de parcare private pe domeniul public, prin turnarea unui strat de ciment suplimentar în plină stradă.

Poliția Locală Constanța i-a răspuns petiționarului că în iulie 2020 a verificat cele sesizate și „s-a constantat, pe strada Monaco numărul 2, executarea de lucrării de construcții fără a deține autorizație de construire (…) Drept urmare, a fost întocmit proces verbal prin care s-au dispus următoarele măsuri complementare: 1. oprirea executării lucrărilor de construcții de la data aplicării sancțiunii 2. desființarea lucrărilor nelegal realizate în termen de 15 zile”.

raspuns 1 pol locala
Primăria Constanța, nepăsătoare la sesizările oamenilor. Construcțiile ilegale, tolerate de administrație 3

Doar că, de atunci au trecut doi ani fără ca Poliția Locală sau Primăria Constanța să verifice dacă măsura desființării a fost respectată sau nu.

Văzând că trece un interval așa de mare fără să se întâmple nimic, oamenii au sesizat din nou Primăria Constanța, care, prin intermediul Poliției Locale, răspunde în iunie 2022 că în ianuarie 2022 a efectuat totuși un control și a constatat că deținătorul imobilului nu s-a conformat măsurii de desființare a construcției. „Drept urmare, a fost demarată procedura de desființare pe cale administrativă”. Cu alte cuvinte, Primăria va trece la desființarea lucrării pe cheltuiala celui care a construit ilegal.

raspuns ian pol locala
Primăria Constanța, nepăsătoare la sesizările oamenilor. Construcțiile ilegale, tolerate de administrație 4

Și de această dată reiese cât de nepăsătoare este administrația locală, dacă luăm în considerare intervalul de timp scurs din ianuarie și până acum, interval în care nu s-a întâmplat nimic.

UPDATE Ce spune proprietarul imobilului

După publicarea acestui articol, proprietarul imobilului situat pe strada Monaco ne-a transmis un mail în care a făcut mai multe precizări. Explicațiile sale sunt însoțite de mai multe documente care să-i confirme cele menționate mai jos:

„Terenul este proprietate privata, aproximativ 1400 m2 dobandit in urma cu aproape 11 ani prin cumparare. Nu am connstruit nici o parcare pe domeniu public, am o panta la garaj pe proprietatea mea privata sa pot iesi cu masinile din garaj.

Am construit strazile pe bani proprii, primaria nu a facut starzi desi platesc de 11 ani taxe pentru zona zero.

Masinile mele sunt in garaj, doar vecinii de la blocurile construite abuziv P+5 in loc de P+1 cum scria in PUZ.

Am construit casa dupa ce am obtinut autorizatia de construire in urma cu 10 ani.

De cativa ani s-au urcat cu blocurile pe mine, P+5 desi aveau afisat P+1 sau P+2.

Primaria mi-a dat retragere la gard, mi s-a comunicat ca e terenul meu dar nu imi dau voie sa-l ingradesc gardul fiind considerat constructie, mi s-a spus sa imi pun trandafiri!

Am cumparat terenul cu aproximativ 200 mii euro si la receptie mi-au masurat cu aproximativ 200 m2 mai putin care raman in afara gardurilor, desi e proprietate privata.

La sfarsit de martie „vecinii binevoitori” mi-au otarvit masculul CIOBAMNESC DE BUCOVONA, THOE,  a murit in chinuri groaznice. Mentionez ca sunt nevoit a imi proteja proprietateta si a ma adresa justitiei.”

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza