2.4 C
Constanța
joi, decembrie 1, 2022
AcasăMarea NeagrăNicio ambarcațiune nu are voie să se apropie la mai puțin de...

Nicio ambarcațiune nu are voie să se apropie la mai puțin de o milă de festivalul Neversea

Autoritatea Navală Română (ANR) a emis un aviz adresat navigatorilor care prevede interzicerea navigației, ancorajului și staționării ambarcațiunilor de orice tip la o distanță de aproximativ o milă marină (aproape 2 km) față de zona în care se desfășoară festivalul Neversea.

În documentul emis de ANR nu se oferă explicații referitoare la motivul dispoziției.

“Se aduce la cunoștința tuturor proprietarilor/operatorilor de ambarcațiuni de agrement că în perioada 07.07 – 10.07.2022 se interzice navigația, ancorajul și staționarea navelor/ambarcațiunilor în raionul delimitat de coordonatele…”, se arată în nota Autorității.

Conform coordonatelor, zona de consemn este cuprinsă între cartierul “Faleză Nord” și Portul Tomis, iar limita în larg este de aproximativ o milă milă marină.

Contactat de “Dobrogea Live”, directorul ANR, Cosmin Dumitrache a spus că măsura restricționării a fost instituită din motive de siguranță.

“Avizul este legat de festival și a fost emis în coordonare cu celelalte autorități. Măsura este un element de siguranță, să nu se formeze aglomerări de ambarcațiuni în zona respectivă”, a spus șeful Autorității.

Pe de altă parte, surse apropiate contextului ne-au declarat că restricțiile au fost aplicate și la edițiile anterioare, iar măsura a fost solicitată de către organizatorul festivalului, pentru a bloca posibilitatea asistării la concerte de pe apă, fără achitarea biletului.

Atât reprezentantul Asociației pentru Pescuit în Marea Neagră „Albatros”, cât și cel al Asociației Nautice „Portul Tomis” ne-au transmis că restricționarea ambarcațiunilor cu ocazia organizării unui eveniment privat este un abuz care îi împiedică să-și desfășoare activitatea în condiții normale.

Coordonatele emise de ANR, reprezentate pe un navigator de ambarcațiune

Revenind la avizul emis de ANR, reprezentantul unei companii de shipping din Constanța ne-a semnalat că nota indică coordonate incorecte.

“Avizul ANR este greșit – coordonatele care reprezintă latitudinea, respectiv longitudinea sunt scrise într-un format greșit – 028gr 39min 880sec Est (nu există asemenea format), în schimb ar fi trebuit scrise în formatul 028gr 39.880 min Est). Deci, varianta corectă ar fi trebuit să arate așa – 028°39.880′. Mai sunt și alte modalităti de a scrie latitudinea și longitudinea, dar niciuna nu se regăsește în comunicatul ANR”, ne-a scris sursa amintită.

Festivalul care se află la a patra ediție se încheie luni dimineață.

6 COMENTARII

  1. Coordonatele sunt scrise corect. Cel care a spus că prezentarea în grade minute și secunde a coordonatelor nu este corectă habar nu are de navigație /poziționarea geografică. Coordonatele sunt date în proiecție wgs 84

  2. Corecte sau incorecte, reprezinta un abuz din partea tuturor autoritatilor implicate in desfasurarea acestui festival! Probabil s-au impartit şpăgi grase in toate direcţiile fie ele chiar si prin intrare libera ptr diverşi semnatari la acest festival plus ceva consumaţie, totul stă in culoarea brăţărilor! Nu s-a luat deloc in considerare cîţi cetăţeni deranjeaza acest festival, mai exact toti riveranii aflaţi in zona plajelor deranjaţi de zgomotul produs de echipamentele de sonorizare, apoi sa mai spunem si despre trafic care a fost infernal, centrul vechi nu este pregatit să susţină atita trafic auto, aveam probleme de circulaţie in zona si fără NeverSea, dar acesta a pus capac! Acest loc, plaja Modern cum ii sunem noi, nu este locul potrivit ptr a se desfăşura acest festival, el trebuia organizat in afara oraşului si cine vroia festival era liber sa meargă acolo! Din acest motiv invit toti locuitorii, asociatiile de locatari din zonă sa facă plingeri, reclamaţii catre municipalitate ptr a preintimpina un nou NeverSea in 2023 care să ne de-a viata cotidiana peste cap! Nici un alt festival din Romania si nu numai, nu se desfăşoară in inima orașului

    • Gata, au iesit bosorogii la balcon sa arunce cu borcane in festival. Mergeti bai la Herculane ca este liniste acolo, lasati tineretul aa se bucure si ei de societatea in care voi credeti sa sunteți stapanii absoluti.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments