0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPoliticăPensiile speciale, impozitate cu 85%. Bogdan Huțucă (PNL): „Nedreptatea ia sfârșit”

Pensiile speciale, impozitate cu 85%. Bogdan Huțucă (PNL): „Nedreptatea ia sfârșit”

Camera Deputațlor, for decizional, a votat miercuri, 17 iunie, proiectul de lege privind impozitarea cu 85% a pensiilor speciale. Vor fi impozitați inclusiv, parlamentarii, magistrații, militarii și polițiștii.

Pensiile mai mici de 2.000 de lei vor avea impozit 0. Pensiile speciale cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10% și tot ce înseamnă pensie specială peste 7.000 de lei va fi taxată cu 85%.

Nedreptatea ia sfârșit. Demersurile PNL de tăiere a pensiilor speciale au dat roade. Tăierea pensiilor speciale a fost o prioritate pentru PNL și forțele de dreapta. Principiul de bază trebuie să fie contributivitatea, nu privilegiul pe care îl votezi în spatele unor uși închise, pentru activul de partid, așa cum a făcut PSD. Prin impozitarea pensiilor aberante, nemeritate, ne putem uita în ochii celor care au muncit o viață întreagă și primesc pensie pe măsura veniturilor pe care le-au realizat. Dragi colegi de la PSD, tupeul nu are limite – tu să fii inițiatorul acestei nedreptăți și tu să încerci să pozezi în justițiar este ceva ce depășește orice limită a bunului simț, dar ne-am obișnuit cu acest comportament schizoid al unui partid pentru care minciuna și fake-news-ul au devenit a doua natură.

Tăierea pensiilor speciale era absolut necesară. Într-un moment în care economia globală suferă, în momentul în care cei cu venituri mici sunt în zona de risc, impozitarea drastică a pensiilor speciale este o chestiune de dreptate socială.
După o viață de muncă, trebuie să primești pe măsura contribuției. Această măsură de impozitare se aplică exclusiv pensiilor care sunt acordate discreționar….Se păstrează principiile contributivității, tocmai pentru că e important ca această inițiativă să fie deplin constituțională. Pe scurt, taxarea se face numai pentru pensiile speciale acordate discreționar, nu pentru cele rezultate ca urmare a calculului contribuțiilor din anii de muncă”, spune deputatul liberal Bogdan Huțucă.

FOTO: Comisie parlamentară – sursa Bogdan Huțucă

Cele mai populare

Recent Comments