9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Actualitate Patronatele din turism acuză: „Nelu Tătaru și Raed Arafat sunt fricoși și...

Patronatele din turism acuză: „Nelu Tătaru și Raed Arafat sunt fricoși și orgolioși”

Oamenii de afaceri din cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) s-au dezlănțuit la adresa guvernului Orban, după ce premierul a anunțat că restaurantele prezintă un risc epidemiologic crescut pentru a fi deschise pe data de 15 iunie.

Într-o conferință de presă susținută la Hotelul Majestic din Jupiter, Mohammad Murad, președintele FPTR, a făcut o serie acuzații la adresa unor membrii ai Guvernului care, susține omul de afaceri, amână redeschiderea unităților de alimentație pentru o dată ulterioară, cel mai probabil 1 iulie.

Citește și: Murad amenință că dă Guvernul în judecată. L.Orban: „Ce patronat a făcut declarația? Un năzdrăvan”

„Să-mi spună Raed Arafat sau Nelu Tătaru ce se va schimba între 15 iunie și 1 iulie? Vine căldura, se inventează un vaccin, pleacă virusul? Sunt măsuri luate din orgoliu și din frica de a-și asuma o decizie. Domnule Arafat, dacă nu apare al doilea val, așteptați să dăm faliment? Măsurile fiscale sunt minciuni peste minciuni. În afară de șomajul tehnic, Guvernul a fost total absent. Banii de la UE când se vor da, când suntem morți?”, se întreabă Mohammad Murad.

Federația patronatelor din Turismul Românesc susține că 70% dintre hotelierii și restaurantele de pe litoral vor da faliment dacă acestea nu vor putea primi clienți din data de 15 iunie. Peste 500.000 de persoane au achiziționat, începând cu această dată, vacanțe în România ce includ servicii de cazare cu masă.

„Ludovic Orban, în viața lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am 10 meserii pe care știu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu știe să facă nimic, dacă nu mai e premier. Se vrea să deschidem tacit, la limita legii, încât statul să se facă că nu vede, tipic balcanic. Dacă se întâmplă ceva rău, se va constata că noi nu am respectat niște reguli”, adaugă Murad.

Patronatele amenință că vor da în judecată Guvernul României dacă restaurantele rămân închise, în acest sens discutând deja cu două case de avocatură specializate în procese cu statul.

„Noi nu insistăm să deschidem ca să facem un profit, dar suntem oameni de afaceri și trebuie să răspundem angajaților. Promisiunea cu 15 iunie am luat-o de bună și am reîncadrat peste 60.000 de oameni aflați în șomaj tehnic. Acum, cu 4 zile înainte de 15 iunie, ne spun că nu se deschid restaurantele. Asta înseamnă respect din partea Guvernului? ”, a subliniat Mohammad Murad.

Citește și: Mohammad Murad, ultimatum pentru Guvern: „Restaurantele hotelurilor să se deschidă pe 15 iunie!”

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments