Până va fi distrusă de construcții, Rezervația Stejarii Brumării, invadată de gunoaie

Singura pădure de pe litoralul românesc – Comorova – adăpostește aproximativ 60 de stejari brumării, zona fiind declarată Rezervație Naturală. Vechi de aproape un secol, stejarii mai pot fi încă admirați în zona Neptun.

Rezervația Stejarii Brumării – Neptun

Un cititor „Dobrogea Live” ne-a semnalat că Rezervația Naturală Stejarii Brumării este plină de gunoaie aruncate în toate părțile. El arată că vinovați ar fi, în primul rând, turiștii care nu respectă mediul înconjurător, dar și cei care au obligația de a întreține spațiile verzi curate pe raza municipiului Mangalia. Marea majoritate a Pădurii Comorova se află în proprietatea municipalității.

Rezervația Stejarii Brumării – Neptun

„Dobrogea Live” v-a prezentat faptul că Primăria Mangalia a lansat în consultare publică un proiect imobiliar care vizează ridicarea unei clădiri de 11 etaje, care va cuprinde 150 de apartamente de lux, pe malul lacului Neptun. Cei aproape 2.000 mp pe care se va dezvolta proiectul sunt poziționați în Rezervația “Stejarii Brumării”, singura fărâmă de natură rămasă pe malul lacului Neptun.

Această specie de stejar, de origine balcano-caucaziano-pontică, aparţine florei arborescente vechi, din perioada terţiaro-pliocenă. Ea a pătruns din estul Mediteranei de-a lungul zonei externe carpatice, alături de stejarul pufos, cer şi gârniţă, întrând în alcătuirea pădurilor de silvostepă din zilele noastre. 

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza