Organizarea BOR, folosită în scop electoral. Septimiu Bourceanu (PNL) vrea înființarea a ceva ce există: Mitropolia Dobrogei

Septimiu Bourceanu este prima propunere a PNL Constanța pentru funcția de senator. Aflat în plină campanie electorală, Bourceanu a vizitat Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, prilej cu care și-a expus public dorințele sale de reorganizare a BOR.

În cadrul Bisericii Ortodoxe Române activează Mitropolia Munteniei și Dobrogei, avându-l ca mitropolit chiar pe Patriarhul Daniel. Un lucru simplu de găsit chiar pe site-ul Patriarhiei Române.

Cu toate acestea, liberalul Bourceanu scrie pe contul său de Facebook „Avem nevoie de Mitropolia Dobrogei”. Apoi, candidatul încearcă să explice această idee (nu și necesitatea), plecând de la teritoriul pe care chiar Sfântul Apostol Andei l-ar fi creștinat.

„Vreau o Constanță puternică, dezvoltată și conectată administrativ, medical, economic, financiar, cultural, sportiv și religios la România și la Europa. Cred în asta și va fi obiectivul meu în viitorul mandat de senator.

Când vorbești de ea, Dobrogea, împletești istoria cu spiritualitatea, și nu poți, chiar nu poți să uiți că a existat secole la rând o Mitropolie, prima atestată documentar, un centru efervescent religios care a dat României nu doar statornicie în credință, ci și o continuitate a propovăduirilor apostolice ale Sf. Andrei și care acum așteaptă, smerită, recunoașterea și redescoperirea adevărului istoric și a identității”, mai scrie Bourceanu.

În final, Septimiu Bourceanu citează, fără să menționeze sursa: „Eu cred și susțin reactivarea Mitropoliei Tomisului cu titlul de Mitropolia Dobrogei”.

Reactivarea Mitropoliei Tomisului nu este o temă nouă pentru BOR, ea fiind o dorință veche a Arhiepiscopului Teodosie, o dorință la care nu au achiesat ceilalți episcopi din Sinod. Multe voci spun că în spatele dorinței de reactivare a Mitropoliei Tomisului (nu a Dobrogei, cum vrea Septimiu Boureanu, deoarece a Dobrogei există) stă intenția ierarhului de la malul mării de a ajunge patriarh.

Cutuma BOR spune că patriarhul vine din cea mai veche mitropolie a BOR, iar în acest moment cea mai veche mitropolie este cea a Moldovei și Bucovinei. O reactivare a Tomisului l-ar pune pe Teodosie în pole position în eventualitatea unei noi alegeri de șef al BOR.

sursa foto: Facebook/Septimiu Bourceanu

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. În afară de foști securiști, lepre ariviste și alte soiuri de rareșbogdani, liberalii se bucură de un mare număr de bigoți, reușind performanța de a pune un numitor comun între penticostali și ortodocși, culte care, în mod tradițional, se detestă.

Comments are closed.

Doneaza