Oportunitate pentru implementarea Trenului Metropolitan Constanța. S-a lansat ghidul de finanțare

Ministerul Transporturilor a lansat Ghidului Solicitantului pentru prioritatea (P6) Dezvoltarea mobilității sustenabile în nodurile urbane – trenurile metropolitane, oportunitate pentru administrația locală din Constanța să depună proiectul pentru finanțarea Trenul Metropolitan Constanța, se arată într-un comunicat al deputatei Cristina Rizea.

’’Ghidul de finanțare a fost lansat, iar partea bună este că județul Constanța îndeplinește toate condițiile pentru a beneficia de acest proiect. Ce ne lipsește? Simplu: implicarea serioasă a administrației locale. În curând, deputata de Constanța va organiza o întâlnire cu toți actorii implicați în acest proiect, cu toate UAT-urile beneficiare, cu reprezentanți ai Ministerului, pentru a-i putea sprijini în pașii care trebuie urmați pentru demararea cât mai rapidă a proiectului.

Am fost la Ministerul Transporturilor unde am reluat subiectul Trenului Metropolitan pentru Constanța. Săptămâna aceasta, Ministerul Transporturilor a lansat Ghidului Solicitantului pentru prioritatea (P6) Dezvoltarea mobilității sustenabile în nodurile urbane – trenurile metropolitane din Programul Transport (PT) 2021-2027. Ce mai rămâne de făcut este ca administrația locală să depună un proiect pentru Constanța. Da, Constanța îndeplinește toate criteriile, acum e nevoie de interesul administrației locale cât mai rapid. În ghid se găsesc toți pașii care trebuie făcuți și pe site-ul meu se găsește proiectul de tren metropolitan Constanța pe care echipa mea l-a făcut încă de acum 2 ani și care a fost preluat de Ministerul Transporturilor. Gândiți-vă ce mult ar conta așa un tren pentru cineva care locuiește în Mangalia, dar lucrează la Petromidia, de exemplu”, a declarat Cristina Rizea.

Sprijinirea acestui proiect de către Guvern și Parlament este importantă pentru dobrogeni, având în vedere faptul că vor exista linii duble, electrificate care vor uni Mangalia de Constanța și Constanța de Tulcea pe ruta Gara Constanța – Tomis Plus – Ovidiu – Lumina – Aeroport Kogălniceanu – Tulcea. Vom avea de asemenea rută spre Năvodari – Cap Midia, care va trece prin Tomis Plus, Ovidiu și Lumina unde va fi bifurcația spre aeroport.

Mă bucură mult că proiectul echipei mele a contribuit la desenarea hărții trenului metropolitan. Demararea acestui proiect mi se pare cel mai bun mod de a celebra cei 145 de ani de la alipirea Dobrogei la România’’, se arată în comunicatul deputatei. 

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza