OCH a construit în 15 luni un spital nou dedicat tratării bolilor oncologice și cardiovasculare

Ovidius Clinical Hospital (OCH), cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, a inaugurat un spital ce integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și primul Centru de referință Siemens Healthineers din România.

Noul Spital OCH creează peste 200 de noi locuri de muncă, numărul anagajaților și colaboratorilor spitalului va crește de la 500 (în prezent) la 700 de medici, fizicieni, asistenți, operatori și alte categorii de personal până la sfârșitul anului 2023.

O mare parte a personalului necesar noului spital este deja angajat de circa 6-12 luni, timp în care a beneficiat de trainning-uri la Klinik Jerichower Land din Germania pentru cardiologie intervențională și la Spitalul Sf. Nectarie din Craiova pentru radioterapie. Echipa medicală s-a mărit cu medici din Constanța, București și Iași, precum și din Germania și Anglia.

Ovidius Clinical Hospital 3
OCH a construit în 15 luni un spital nou dedicat tratării bolilor oncologice și cardiovasculare 3

Centrul de referință Siemens Healthineers este primul din România și al zecelea la nivel european cu soluții de inteligență artificială, inclusiv de asistență pentru scanare la distanță, va oferi posibilitatea de training și specializare pentru toți medicii din România. Ultima investiție OCH în tehnologii medicale de ultimă generație, implementate la Constanța în premieră, se ridică la valoarea de 8,1 milioane euro.

Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH are în componență o secție clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, din care șase sunt pentru îngrijiri paliative, departament de radioterapie, compartiment de chimioterapie, compartiment de îngrijiri paliative și terapia durerii, spitalizare de zi și compartiment de studii clinice. Aici se pot trata cel puțin 1.500 de pacienți pe an prin radioterapie și 3.500 prin chimioterapie.

Echipa de Radioterapie a fost pregătită la spitalul Sf. Nectarie din Craiova, cel mai mare spital privat pentru Oncologie și Radioterapie din Sud-Vestul României. Radioterapeuții se alătură unui colectiv de medici pasionați și dăruiți muncii lor, care au în cultura organizațională grija pentru pacient. Colectivul OCH a asimilat cei mai buni specialiști din Constanța și zona Dobrogei, dar și medici din București, Iași, ori Târgu Mureș.

Sistemul de radioterapie Halcyon de la Varian, primul din regiune și al zecelea la nivel național, este o platformă modernă de tratament care livrează doza terapeutică de radiații într-un timp foarte scurt. Astfel pacientul este tratat precis, cu un grad sporit de confort fizic și psihic. O informație suplimentară pentru pacientul dobrogean este următoarea: anul următor este planificată livrarea și punerea în funcțiune a sistemului de radioterapie TrueBeam de la Varian care este construit ținând cont de nevoile umane, pentru a trata cancerul oriunde se găsește în organism, țintind foarte precis, cu doze minime de radiații.

Ovidius Clinical Hospital 1
OCH a construit în 15 luni un spital nou dedicat tratării bolilor oncologice și cardiovasculare 4

Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operații, una dedicată chirurgiei cardiace și una dedicată cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, și 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competență. 

OCH introduce în premieră în România cel mai nou și performant angiograf – Artis Icono Floor  de la Siemens Healthineers, care setează noi standarde de performanță clinică. Totodată, centrul este echipat cu sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulație extracorporeală pentru operațiile pe cord deschis LivaNova și toate dotările necesare unui centru de nivel european. În centrul de cardiologie OCH pot fi tratați anual peste 1.800 de pacienți.

OCH reprezintă cea mai mare investiție privată în domeniul sănătății din Sud-Estul României, din 1989 până astăzi, de 38 milioane de euro, reprezentând 12.000 de mp construiți și 154 de paturi.

sursa foto: OCH

Urmărește-ne pe:

Doneaza