„Nea Sandu”, polițistul de frontieră ce redă speranța copiilor de la „capătul lumii”

Este agent șef principal în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia. La 47 de ani, toată lumea îi spune „Nea Sandu”. Și-a dedicat timpul liber pentru a înființa un club de atletism într-un sat de la „capătul lumii”.

Povestea, pe scurt, a agentului șef principal Sandu Nicolae, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, este relatată chiar de colegii săi de la Poliția de Frontieră.

„Născut la 17 aprilie 1973 în Isaccea, la celălalt capăt al județului Tulcea, se stabilește după absolvirea cursurilor Școlii militare în Chilia Veche, fiind repartizat la Compania de Grăniceri Chilia din cadrul Regimentului 90 Grăniceri Tulcea. Un om simplu, dar care a făcut lucruri incredibile pentru copiii din comunitatea în care trăiește şi a transformat lumea într-un loc mai bun”, spun cei de la Poliția de Frontieră.

„Nea Sandu”, cum îi spune toată lumea în sat, antrenează copiii din Chilia Veche, localitatea care i-a devenit casă. Face totul în timpul liber fără să fie plătit de cineva.

118593303 3308645229181635 7896533860584815908 o

Astfel, a alcătuit o echipă de atletism cu care participă la competiții județene, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Cei antrenaţi de Sandu Nicolae au început să se impună frecvent pe locurile fruntașe la nivel județean și naţional.

În anul 2012, a înființat ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV ATLETIC DELTA CHILIA VECHE, care, treptat, a început să se ridice în competițiile naționale de atletism la nivelul cluburilor sportive mari.

„Copiii din comuna „de la capătul lumii”, plecau împreună cu Sandu să cunoască lumea și provocările ei și se întorceau acasă CAMPIONI NAȚIONALI. Se întorceau acasă mai puternici, încrezători în forțele lor, mândri de munca și eforturile lor, îndrăznind să viseze la un viitor bun pentru ei.

V-am spus pe scurt povestea unei vieți ce poate fi scenariul unui film de succes, despre tenacitate și ambiție, despre cum poate un simplu om să schimbe lumea în bine, să îndrăznească să modeleze frumos niște copii și să le ofere șansa unui destin fabulos”, spun colegii polițistului de frontieră.

Foto: arhiva personală Sandu Nicolae

Urmărește-ne pe:

Doneaza