2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăTurismMohammad Murad, ultimatum pentru Guvern: „Restaurantele hotelurilor să se deschidă pe 15...

Mohammad Murad, ultimatum pentru Guvern: „Restaurantele hotelurilor să se deschidă pe 15 iunie!”

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc este la al doilea ultimatum dat Guvernului în această perioadă de pandemie. Dacă primul privea redeschiderea hotelurilor, acum el vrea ca restaurantele să poată primi clienți.

Patronatele din turism vor acționa Guvernul în instanță, pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.

„Dacă nu se deschid cel puțin restaurantele hotelurilor pe data de 15 iunie, putem să spunem adio turismului românesc, deoarece sunt peste 500.000 de persoane care deja au achiziționat, începând cu 15 iunie, vacanțe în România ce includ servicii de cazare cu masa, care nu pot fi prestate în aceste condiții. Multe dintre hotelurile din orașe, stațiuni sau de la munte, nu beneficiază de terase care să asigure serviciile pentru toți turiștii cazați, motiv pentru care nu își vor putea desfășura activitatea… estimăm că, dacă nu se deschid restaurantele pe data de 15 iunie și se întârzie cel puțin două săptămâni această măsură, mai mult de 70% dintre hotelurile din România vor da faliment”, a declarat Mohammad Murad, președintele FPTR.

Hotelierii se întreabă dacă Guvernul are la bază unu studiu real înainte de a lua decizia de a redeschide sau nu restaurantele pe 15 iunie și dacă țări precum Grecia, Bulgaria sau Turcia nu au facut acest tip de studiu, în condițiile în care ele au ridicat deja restricțiile pentru restaurante.

„În cazul în care nu se va lua decizia deschiderii restaurantelor pe data de 15 iunie, patronatele din turism vor iniția un proces împotriva Guvernului României pentru subminarea economiei naționale”, a mai spus Mohammad Murad.

Cele mai populare

Recent Comments