Metoda prin care 186 de kg de heroină au intrat prin Portul Constanța cu destinația Ucraina

Procurorii DIICOT anunță că luni, 9 octombrie, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Conform anchetatorilor, în 26 mai 2022, membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

„Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor”, transmite DIICOT.

În urma cooperării judiciare au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și ulterior arestați preventiv,
Din cercetările efectuate a rezultat că inculpații au fost coordonați de un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.

„În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Urmărește-ne pe:

Doneaza