0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPoliticăMarian Crușoveanu (PNL): „Nu este vorba de refacerea USL. Este normal să...

Marian Crușoveanu (PNL): „Nu este vorba de refacerea USL. Este normal să avem discuții și cu PSD”

Decizia luată de în cadrul Biroului Politic Național (BPN) al PNL, de a începe discuțiile cu PSD în ceea ce privește posibilitatea formării unui guvern, stârnește multe discuții, liberalii fiind acuzați că vor să refacă USL.

„Nu s-a luat nicio decizie privind crearea unei coaliții cu PSD, un USL2, așa cum spun unii. A fost pur și simplu o flexibilizare a mandatului pe care echipa de negociere îl are în privința demarării discuțiilor cu PSD, de a ajunge la același nivel privind pregătirea programului de guvernare așa cum s-a făcut și cu cei de la USR. Cu cei de la USR, la acest moment, știm exact programul de guvernare, la nivel de negocieri,este normal să avem discuții la nivel de program de guvernare și cu PSD: ce doresc ei să conțină, care sunt punctele comune și care nu”, a declarat pentru Dobrogea Live deputatul PNL Marian Crușoveanu.

Deputatul spune că nu i se pare normal ca USR să dezinformeze publicul lansând ideea că s-a refăcut USL.

„S-a dat mandat pentru a se purta discuții în continuare și cu cei de la USR. Poate ar fi nevoie din partea acestora de un discurs mai echilibrat, mai așezat. Ei deja s-au pus în opoziție și ne văd adversari. Nu este așa, e normal să ai discuții și cu cealaltă parte”, mai spune Crușoveanu.

Parlamentarul liberal explică faptul că PNL are o mare responsabilitate față de situația sanitară în care se află țara, față de situația economică, față de proiectele care au fost promise oamenilor în campania electorală.

„Prioritate noastră este să aducem bunăstare locuitorilor acestei țări. Gândiți-vă că avem un PNRR care este aprobat și pe care trebuie să-l implementăm. De aceea este nevoie de o majoritate stabilă care să dea posibilitatea unui guvern care să lucreze.”

De ce a votat PNL Constanța începerea dialogului cu PSD

Cei doi reprezentanți ai șiberalilor constănțemi, Bogdan Huțucă și Silviu Iulian Coșa, au votat pentru începerea dialogului cu PSD. Marian Crușoveanu explică faptul că la baza acestui vot a stat decizia luată în cadrul unei întâlniri a primarilor PNL din județul Constanța, președinților organizațiilor locale și membri Biroului Politic Județean. „Decizia a fost de a deschide și negocierile cu cei de la PSD, să vedem dacă ne putem înțelege cu ei pe un program care să fie în interesul românilor. Majoritatea a decis.

Pe lângă decizia aceasta a mai contat faptul că în cadrul ședinței BPN a PNL, fostul președinte Ludovic Orban a preferat să tavă atunci când a fost întrebat dacă el și parlamentarii care au demisionat din grupul PNl vor susține un guvern cu USR.

„Nu a venit niciun răspuns. A fost un moment de îngrijorare. Și tăcerea este un răspuns. Un guvern cu USR, fără susținerea minorităților și a grupului Orban, riscă să nu aibă o majoritate parlamentară și vom perpetua această criză politică”, a conchis deputatul PNL Marian Crușoveanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments