13.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăPoliticăLucian Lungoci (PSD): Ministerul Transporturilor, condus de USR-istul Cătălin Drulă, a refuzat...

Lucian Lungoci (PSD): Ministerul Transporturilor, condus de USR-istul Cătălin Drulă, a refuzat să elimine taxa de pod

Lucian Lungoci (deputat PSD) salută adoptarea de către Comisia de Transporturi a Cemerei Deputaților a raportului privind Proiectul de lege ce vizează eliminarea taxei de pod. Proiectul va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, cameră decizională.

În febuarie 2019, PNL depunea acest proiect în Parlament, apoi au urmat o serie de avize negative și rapoarte de respingere:
▪️ februarie 2019 – Comisia pentru buget, finanțe și bănci trimite aviz negativ
▪️ februarie 2019 – Comisia juridică, de disciplină și imunități trimite aviz negativ
▪️ iunie 2019 – Comisia pentru industrii și servicii, Comisia pentru transporturi și infrastructura emit raport de respingere
▪️ ianuarie 2020 – Guvernul trimite punct de vedere negativ
▪️ mai 2021 – Proiectul de lege intră în dezbatere, în plenul Camerei Deputatilor la secțiunea respingeri

Lician Lungoci, deputat PSD foto: FB/Lucian Lungoci

A fost momentul, 11.05.2021, în care am susținut, în plenul Camerei Deputaților, proiectul legislativ și am reușit retrimiterea acestuia la Comisii, pentru reexaminare și emiterea unui raport suplimentar.

Din luna mai până în prezent, reexaminarea cerută de mine a fost amânată în Comisia de Transporturi, de două ori. Motivul? Ministerul Transporturilor, condus de USR-istul Cătălin Drulă, a refuzat să elimine taxa de pod. Pentru că se reduc veniturile Ministerului”, explică Lucian Lungoci, deputat PSD de Constanța.

Citește și: CNATDCU a invalidat 17 teze de doctorat susținute la Facultatea de Teologie din Constanța. Alte 10 teze sunt în analiză

Parlamentarul arată că taxa de pod este una discriminatorie discriminatorie pentru judetul Constanța. Este, în același timp, o dubla taxare, în condițiile în care conducătorii auto plătesc rovinieta – taxă de utilizare a rețelei de drumuri naționale- iar podurile fac parte integrantă din drumuri.

Pot să înțeleg de ce parlamentarii USR au votat împotrivă, ministrul Drulă fiind colegul lor de partid, dar mi-e greu să le accept atitudinea, contrară, în primul rând, românilor și mai apoi formațiunilor politice care au dat vot pozitiv!

Dincolo de acest aspect, consider că parlamentarii care reprezintă PSD, PNL, AUR, UDMR, și UDTMR în Comisia de Transporturi au dovedit că interesul românilor- în general- și al constănțenilor- în special- trebuie pus înaintea oricăror directive de partid!

Nu în ultimul rând, sper ca în Plenul Camerei Deputaților, toți parlamentarii să aibă inteligența și bunăvoința ca, de la 1 ianurie 2022, să nu mai plătim taxa de pod și să pună interesele oamenilor mai presus de bugetele ministerelor”, mai spune Lucian Lungoci.

Citește și: CNAIR: „Infiltrațiile la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunăre nu afectează structura”

Cele mai populare

Recent Comments