Lions Club Constanța, 31 de ani de activitate dedicată comunității

Asociația Lions Club Constanța a marcat cu mândrie aniversarea a 31 de ani de activitate dedicată comunității, într-un eveniment special desfășurat la Irish Pub, Constanta. Membrii asociației s-au reunit împreună cu reprezentanți ai mass-mediei pentru a discuta atât despre realizările de-a lungul anilor, cât și despre viitoarele proiecte și inițiative.

Evenimentul a inclus prezentări ale proiectelor de succes desfășurate de Lions Club Constanța în ultimul an, evidențiind angajamentul și impactul pozitiv pe care asociația l-a avut în comunitate. Aceste proiecte au avut ca scop dotarea secțiilor medicale esențiale cu echipamente moderne, sprijinirea copiilor cu diabet, și promovarea artei și culturii.

Iată în continuare lista proiectelor organizate pe parcursul anului 2022- 2023:

În perioada 3-8 septembrie 2023, a avut loc Tabăra de diabet dedicată copiilor insulino-dependenți. Această inițiativă unică a combinat 6 zile de vacanță, educație și distracție, oferind unui numar de 10 copii din Dobrogea oportunitatea de a participa la această experiență memorabilă.

În perioada 19-26 august 2023, a avut loc Tabăra Internațională Lions – Corbu 2023, la care au participat țări precum Brazilia, Hong Kong, Malaezia, Israel, Turcia, Austria, Italia, Olanda, Polonia și România. Această tabără a fost organizată în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Complexul Muzeal de Științele Naturii Constanța.

În decursul zilelor de 29 iunie – 2 iulie 2023, Lions Club Constanța a organizat Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră”, ediția a VIII-a. Acest festival a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și artiștii nevăzători din Constanța și Seul. Spectacolele programate s-au desfășurat în diferite locații din Constanța, precum Muzeul de Artă, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” și Căminul de persoane vârstnice „Unirii”.

Pe data de 1 iunie 2023, Asociația Cluburilor Lions District 124 România a preluat gratuit un stoc de aproximativ 300.000 de jucării de la o firmă aflată în procedură de lichidare. Aceste jucării au fost distribuite la DGASPC, centrul de servicii comunitare “Orizont”, grădinițele Balabancea, Hamcearca și Nifon, Centrul de zi Navodari, Spitalul clinic județean Constanța și Școala Gimnazială din Targușor.

În ziua de 15 mai 2023, Lions Club Constanța a sponsorizat Asociația Sweet Land pentru a acoperi necesarul de făină fără gluten pentru familiile cu diabet. Clubul caută sponsori pentru a continua acest program.

În timpul zilei de 22 martie 2023, Lions Club Constanța a organizat o campanie de educație privind sănătatea reproducerii în școlile din mediul rural.

Pe data de 16 februarie 2023, Lions Club Constanța a premiat elevii participanți la concursul anual „Afise pentru pace”. Un desen realizat de o elevă din Constanța a obținut mențiune la selecția națională la nivelul Districtului 124 România.

În ziua de 27 noiembrie 2022, a avut loc a XXI-a ediție a evenimentului de caritate „HRANĂ ȘI PENTRU SUFLET”. Spectacolul din acest an a fost dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități și a fost organizat în parteneriat cu Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Trupa de teatru „Thetis” a Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța.

Pe data de 15 noiembrie 2022, Lions Club Constanța a organizat o campanie de testare gratuită a glicemiei în Vivo și City Mall Constanța, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Clubul a marcat această zi prin iluminarea clădirilor emblematice din Constanța în albastru, culoarea atribuită luptei împotriva diabetului.

Pe data de 15 octombrie 2022, Lions Club Constanța a organizat o conferință de presă pentru a anunța donația de echipamente medicale moderne către secțiile de Cardiologie și Ginecologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
Tot in aceeasi zi, a fost înființat clubul Leo „Ovidius” Constanța la Colegiul Național „Regina Maria”. Această inițiativă are ca scop implicarea tinerilor în activități de voluntariat și dezvoltarea abilităților de leadership.

În ziua de 14 octombrie 2022, la școala gimnazială din Târgușor, a avut loc inaugurarea sălii de lectură. Această sală de lectură oferă elevilor un spațiu propice pentru studiu și dezvoltarea abilităților de lectură. Prin acest proiect, ne dorim să încurajăm și să promovăm educația în rândul tinerilor.

În paralel cu desfășurarea evenimentului menționat anterior, la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, a avut loc Gala de Operă. Acest eveniment a marcat aniversarea a 30 de ani de la înființarea clubului, reprezentând o ocazie specială de a celebra numeroasele proiecte și activități realizate de-a lungul timpului pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității dobrogene. Gala de Operă a fost un spectacol de excepție, care a adus pe scenă artiști talentați și a oferit publicului o experiență culturală de neuitat.

Un aspect important al Galei de Operă a fost componenta sa caritabilă. Fondurile acumulate cu ocazia acestui eveniment au fost folosite pentru dotarea cu echipamente medicale moderne necesare secțiilor de Cardiologie și Ginecologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Constanța. Prin această inițiativă, ne dorim să contribuim la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite comunității noastre, asigurând astfel un nivel mai înalt de îngrijire medicală pentru pacienți.

„Aceste proiecte desfășurate în anul 2022-2023 demonstrează angajamentul nostru față de dezvoltarea și bunăstarea comunității dobrogene. Prin investiții în educație, cultură și sănătate, ne propunem să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a tuturor locuitorilor orașului nostru”, transmite Lions Club Constanța.

Pentru mai multe informații despre activitățile și proiectele Lions Club Constanța, asociația poate fi contactată la adresa de email lionsclubcta@gmail.com, sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/lionsclubcta

Lions Club Constanța este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios. Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist. Toţi membrii clubului activează ca voluntari, nefiind retribuiţi. Motto-ul “leilor” din întreaga lume este: “Noi servim” (“We Serve”).

Urmărește-ne pe:

Doneaza